fbpx

Πρωταγωνίστρια η Ντουντουνάκη, πρωτοπόρος για Παρίσι ο Χρήστου, παγκόσμια κορυφή τα “μωρά” της Καλλιτεχνικής

Ανασκόπηση Κολύμβηση - Υγρός Στίβος

Τις τελευταίες ημέρες του 2023 ήρθαν οι μεγάλες διακρίσεις για την ελληνική κολύμβηση τη χρονιά που έφυγε και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Οτοπένι, στις αρχές Δεκεμβρίου, με πρωταγωνίστρια την Άννα Ντουντουνάκη.

Η αγαπημένη Αννούλα της ελληνικής κολύμβησης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με χρυσό μετάλλιο στα 50μ πεταλούδας, ενώ η Ντουντουνάκη κατέκτησε και το χάλκινο στα 100. Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν ακόμα ο Ανδρέας Βαζαίος στα 100μ μικτή ατομική, ο Απόστολος Παπαστάμος στα 400μ μικτή ατομική και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50μ ελεύθερο (Γκολομέεβ, Μπίλας, Χρήστου, Βαζαίος).

Το αστέρι του Απόστολου Χρήστου έλαμψε και μέσα στο 2023, καθώς ήταν αυτός που έπιασε πρώτος το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στα 100μ πεταλούδα, πήρε την καλύτερη θέση από ελληνικής πλευράς, την 6η, στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα, ενώ πρωταγωνίστησε και στη σειρά των μίτινγκ του World Cup με άνοδο στο βάθρο. Όριο για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού 2024 έπιασαν, εξάλλου, μέσα στο 2023 η Άννα Ντουντουνάκη ο Απόστολος Σίσκος και ο Μάριος Στέργιος Μπίλας.

Σημαντική διάκριση και η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 200μ ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων / Νεανίδων στο Βελιγράδι. Τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, εξάλλου, κατέκτησε η Ελλάδα στο νεοσύστατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 που έγινε στο Δουβλίνο.

«ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όσο κι αν φάνηκε να… τρίζει, ιδιαίτερα μετά την 1η ημέρα των αγώνων, η παντοκρατορία του Ολυμπιακού στην κολύμβηση συνεχίζεται, Ο πειραϊκός σύλλογος κατέκτησε για 28η συνεχόμενη χρονιά και 64η συνολικά τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα (20/5) στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν και στις επιμέρους βαθμολογίες ανδρών και γυναικών.

Ο ΚΥΝΗΓΑΚΗΣ

Η 6η θέση του Άλκη Κυνηγάκη τόσο στα 5 χλμ. όσο και στα 10 χλμ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το ελληνικό Open Water (Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας) μέσα στο 2023.

ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ

Πολύ μεγάλη επιτυχία κατέγραψε η ελληνική Καλλιτεχνική κολύμβηση στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, τον Σεπτέμβριο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων. Οι Εστέλλα Καραμανίδου / Βασιλική Θάνου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ντουέτο, παίρνοντας την πρώτη θέση σε έναν συγκλονιστικό τελικό, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με ελάχιστες διαφορές. Ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο άθλημα, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία. Χρυσό, εξάλλου, κατέκτησαν στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων, στο Φούντσαλ, οι Μαρία Καραπαναγιώτου / Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, στο Ελεύθερο Ντουέτο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος