fbpx

Μαλαματένια Άννα Ντουντουνάκη: Πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ πεταλούδας (videο, pics)

Μαλαματένια Άννα Ντουντουνάκη: Πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ πεταλούδας (videο, pics)

Είναι φτιαγμένη από μάλαμα: Η φοβερή, η υπέροχη Άννα Ντουντουνάκη είναι η νέα χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε πισίνα 25μ, στα 50μ πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης 25άρας.

Στο Οτοπένι έγραψε ιστορία και ανέβηκε πανάξια στην κορυφή της Ευρώπης η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια.




Δεν της έφτανε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε πισίνα 25μ. Στις αποσκευές της η Ντουντουνάκη ήθελε να έχει και κάτι πιο πολύτιμο, και τα κατάφερε: κατέκτησε τη πρώτη θέση στα 50μ πεταλούδα με 25.10, μια ανάσα από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ 25.09 από το 2021 (δεν έχει και μεγάλη σημασία).

Η Χανιώτισα πρωταθλήτρια μοιράσθηκε τη πρώτη θέση με την Τέσα Τζίλε από την Ολλανδία, καθώς είχαν ταυτόχρονη άφιξη, ενώ στη τρίτη θέση έμεινε η Σάρα Γιούνεβικ από τη Σουηδία με 25.16.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη στην απονομή, όπου αποθεώθηκε και την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου δάκρυσε.

Είναι το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε 25άρα πισίνα. Η ελληνική συγκομιδή, εξάλλου, αυξήθηκε, η χώρα έφτασε τα πέντε μετάλλια στο Οτοπένι (ένα χρυσό και δύο χάλκινα) και τα 23 συνολικά στην ιστορία μας στη διοργάνωση.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος