fbpx

Ευρωπαϊκό 25άρας: Σούπερ ομάδα, έγραψε ιστορία με ιστορικό μετάλλιο στα 4Χ50μ ελεύθερο και ρεκόρ

Ευρωπαϊκό 25άρας: Σούπερ ομάδα, έγραψε ιστορία με ιστορικό μετάλλιο στα 4Χ50μ ελεύθερο και ρεκόρ

Μια τεράστια και ιστορική διάκριση, με ευρωπαϊκό μετάλλιο, χάρισε στην ελληνική κολύμβηση η σούπερ ομάδα μας στη σκυταλοδρομία 4Χ50μ ελεύθερο των Ανδρών.

Οι Έλληνες λεβέντες Κρίστιαν Γκολομέεβ, Στέργιος-Μάριος Μπίλας, Απόστολος Χρήστου και Ανδρέας Βαζαίος έγραψαν ιστορία στη σημερινή πρώτη βραδιά των τελικών (Τρίτη 5/12) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Με ένα νέο εκπληκτικό πανελλήνιο ρεκόρ 1:23.27 (που κατέρριψαν το προηγούμενο 1:25.15, που είχαν πετύχει το πρωί στον προκριματικό) ανέβηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου, κρέμασαν στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο, πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε μεγάλους αγώνες και χάρισαν στην πατρίδα μας το 19ο μετάλλιο στη διοργάνωση αλλά το πρώτο σε ομαδικό αγώνισμα.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Οι τέσσερις κολυμβητές μας έκαναν μια συγκλονιστική εμφάνιση: ο Γκολομέεβ ξεκίνησε πρώτος και έδωσε τέταρτος με 21.15 στον Μπίλα. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με την Ελλάδα να κοντράρεται με την Ουγγαρία για το χάλκινο μετάλλιο. Ο Μπίλας (21.02) έδωσε τρίτος στον Χρήστου που με χρόνο 20.58 «μοίρασε» στον Βαζαίο που όπως οι προηγούμενοι… έφυγε σφαίρα και αυτός. Σημείωσε επί μέρους χρόνο 20.52, η τετράδα βελτίωσε το ρεκόρ της από τα προκριματικά (1:25.15) και μας χάρισε μια πρωτόγνωρη επιτυχία και διάκριση.

Το χρυσό πήραν οι Βρετανοί με 1.22.52 , ενώ το χάλκινο πήγε στην Ιταλία με 1.23.14. 

Γενικότερα, εξάλλου, είναι το τρίτο ομαδικό μετάλλιο της χώρας μας σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση της κολύμβησης, μετά τα δύο της ομάδας 4Χ200μ ελεύθερο στα Ευρωπαϊκά 50άρας πισίνας του 2002 και του 2006.

Δείτε ποια άλλα μετάλλια έχει κατακτήσει η Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό 25άρας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος