fbpx

Βασιλάκη: «Δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας και κάναμε ρεκόρ» – Παπαχαριζάνου: «Διάκριση η 4Χ200μ ελεύθερο»

Βασιλάκη: «Δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας και κάναμε ρεκόρ» – Παπαχαριζάνου: «Διάκριση η 4Χ200μ ελεύθερο»

Θα επιστρέψουν από την Νετάνια του Ισραήλ και τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων με την 7η θέση στον κόσμο και ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών και Νεανίδων, ασχέτως αν στα ατομικά τους αγωνίσματα δεν είχαν διάκριση.

Η τετράδα της σκυταλοδρομίας 4Χ200μ ελεύθερο, με τις Αναστασία Μπούτου, Άρτεμη Βασιλάκη, η Κατερίνα Χρόνη και η Μαρία Ζαφειράτου, με 8:13.67, βρέθηκε μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου και παράλλημα βελτίωσε την πανελλήνια επίδοση (που ήταν 8:14.62 και την είχαν σημειώσει στις 6/7/2023 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στο Βελιγράδι οι Άρτεμις Βασιλάκη, Αναστασία Μπούτου, Κατερίνα Χρόνη και Ναταλία Καλτεζιώτη – Αντζέλκοβιτς).

Η Άρτεμις Βασιλάκη δήλωσε σχετικά: «Αυτό το Παγκόσμιο ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και για τις τέσσερις μας. Είχαμε δουλέψει σκληρά όλο το καλοκαίρι, καταφέραμε να μπούμε στον τελικό, δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, πετύχαμε να σημειώσουμε και πάλι πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών και να είμαστε στις οκτώ καλύτερες στον κόσμο. Προσωπικά έδωσα ό,τι είχα και για τη σκυτάλη και τα 800μ ελεύθερο, πρόσθεσα αρκετά, είχα πάνω μου τη κούραση όλης της χρονιάς. Δεν ξεκουράστηκα καθόλου, ήταν μια γεμάτη κολυμβητικά χρονιά με πολλά ατομικά ρεκόρ. Δεν περίμενα κάτι παραπάνω και εγώ και ο προπονητής μου Γιώργος Σουρδής. Δούλεψα πολύ όλη τη χρονιά με πολλούς και συνεχείς αγώνες. Είμαστε και οι δυο ικανοποιημένοι και έτοιμοι να σχεδιάσουμε το πλάνο μας για τη νέα χρονιά. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τον προπονητή μου και την προπονήτρια ξηράς κ.Βάσω Σουρδή, την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου, τους χορηγούς μου που χωρίς τη στήριξή τους δεν θα είχα καταφέρει τίποτα, και φυσικά την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας που μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε και όσους είναι καθημερινά δίπλα μου και με βοηθούν να πηγαίνω παρακάτω…».

Ο προπονητής Δημήτρης Παπαχαριζάνου είπε: «Τα 4 κορίτσια που βρέθηκαν στη Νετάνια δούλεψαν όλο τον Αύγουστο μαζί, και ήρθαν με βασικότερο στόχο την διάκριση στην σκυταλοδρομία 4×200 ελεύθερο. Διάκριση που ομολογουμένως επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό με την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος και την κατάρριψη εκ νέου- μετά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα – του Πανελλήνιου ρεκόρ Γυναικών. Η κατάρριψη του ρεκόρ που επιτεύχθηκε σε έναν τελικό όπου τα κορίτσια αγωνίστηκαν ανάμεσα στις κορυφαίες κολυμβητικές δυνάμεις του πλανήτη και απέδειξαν ακόμη μια φορά ότι δικαίως υπάρχουν προσδοκίες από όλους μας για αυτές στις όποιες συνεχώς ανταποκρίνονται. Από την μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που με τις ενέργειες της φρόντισε ώστε τα κορίτσια να προπονηθούν σχεδόν όλο τον Αύγουστο μαζί, κάτι το οποίο τις βοήθησε αφάνταστα να ανταπεξέλθουν στην ψυχολογική και σωματική κούραση που έχει επιφέρει η πολύ μεγάλη σε διάρκεια κολυμβητική σεζόν που μόλις έληξε για εκείνες. Εύχομαι και στα 4 κορίτσια καλή ξεκούραση στις σύντομες διακοπές που επιβάλλεται να πραγματοποιήσουν και μια καλή νέα κολυμβητική σεζόν που ξεκινάει για όλους αυτή την περίοδο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος