fbpx

20ό Παγκόσμιο Α/Γ Φουκουόκα: Μπαίνει στη μάχη -σε ατομικό- ο Χρήστου, πέφτουν και οι Δρασίδου, Μάρκος

20ό Παγκόσμιο Α/Γ Φουκουόκα: Μπαίνει στη μάχη -σε ατομικό- ο Χρήστου, πέφτουν και οι Δρασίδου, Μάρκος

Τρεις ελληνικές συμμετοχές θα έχει η ελληνική αποστολή στους προκριματικούς της δεύτερης μέρας της κολύμβησης, στο 20ό Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα, τα ξημερώματα (4:30) της Δευτέρας (24/7). O πρωταθλητής Ευρώπης Απόστολος Χρήστου, μετά τη συμμετοχή του στην 4Χ100μ ελεύθερο των Ανδρών, στην πρεμιέρα, θα αγωνιστεί στο πρώτο του ατομικό αγώνισμα, τα 100μ ύπτιο, ενώ ο Δημήτρης Μάρκος -μετά τα 400μ ελεύθερο- έχει στο πρόγραμμά του τα 200μ ελεύθερο. Η Μαρίλεια Δρασίδου, εξάλλου, πέφτει στα 100μ πρόσθιο.

Στην 7η και τελευταία προκριματική σειρά θα αγωνιστεί ο Απόστολος Χρήστου και πλάι σε έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ με 51.60, τον Τόμας Τσεκόν (Ιταλία). Ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα ήταν 5ος πέρυσι στο συγκεκριμένο αγώνισμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα δυσκολευτεί να προκριθεί στους 16 καλύτερους της διοργάνωσης βάσει του ατομικού και φετινού του ρεκόρ.

Τα starting list ΕΔΩ.

Η Μαρίλεια Δρασίδου θα κολυμπήσει τον πρώτο της αγώνα στη Φουκουόκα και θα είναι στο 100άρι του προσθίου. Αυτή την σεζόν κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ με 1:09.45, όμως η πρόκριση στα ημιτελικά δεν θα είναι απλό έργο, άλλωστε το βασικό της αγώνισμα είναι το 50άρι του προσθίου.

Τα starting list ΕΔΩ.

Μία επίδοση κοντά στο ρεκόρ του ή ένα νέο ατομικό ρεκόρ θα χρειαστεί ο Δημήτρης Μάρκος για την είσοδο από τους προκριματικούς στα ημιτελικά των 200μ ελεύθερο. Το 2022 ήταν 29ος με 1:48.72 και κολυμπώντας στην ίδια σειρά με τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Τομ Ντιν (Βρετανία) και τον Γερμανό Λούκα Μάρτενς και τον Νοτιοκορεάτη Σούνγο Γουάνγκ, μπορεί να αναπτύξει έναν γρήγορο ρυθμό για να έρθει και ο καλός χρόνος αν και θα αγωνιστεί στην δύσκολη Νο0 διαδρομή.

Τα starting list ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος