fbpx

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Η Έντεν Τσενγκ «νίκησε» και τους τραυματισμούς της

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Η Έντεν Τσενγκ «νίκησε» και τους τραυματισμούς της

Η Έντεν Τσενγκ δεν τράβηξε τα βλέμματα χτες μόνο για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 10μ. πλατφόρμας γυναικών στην Πολωνία, με το οποίο εξασφάλισε στη Μεγάλη Βρετανία και μια θέση στο αγώνισμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Προκάλεσε τον θαυμασμό και για τον λόγο ότι φίλοι των καταδύσεων γνώριζαν για τις περιπέτειες, που πέρασε από τραυματισμούς. Η 20χρονη Τενγκ μετακόμισε το 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προπονηθεί και πάλευε ακόμα με τραυματισμούς στην πλάτη και τον αστράγαλο. Ήταν προβλήματα που την ταλαιπώρησαν για αρκετά χρόνια, μάλιστα φοβόταν ότι εξαιτίας τους ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει το άθλημα μετά το Τόκιο 2020.

«Σημαίνει τα πάντα για μένα αυτό το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε η νεαρή πρωταθλήτρια, που σημείωσε συνολικά 331,60 για να χαρίσει στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023. «Σας είπα πέρυσι για το πώς έχω χρόνιους πόνους στον αστράγαλο κάθε μέρα και στην αρχή της χρονιάς δεν πίστευα καν ότι θα έκανα καταδύσεις. Το να επιλεγώ για αυτό το αγώνισμα ήταν ένα επίτευγμα, οπότε αυτό είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα και το να πάρω την Ολυμπιακή θέση για τη Μεγάλη Βρετανία είναι τόσο σπουδαίο!», συμπλήρωσε περιχαρής η Τσενγκ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος