fbpx

Απόστολος Χρήστου: Όριο, αλλά όχι εξασφάλιση συμμετοχής, για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Απόστολος Χρήστου: Όριο, αλλά όχι εξασφάλιση συμμετοχής, για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Ο Απόστολος Χρήστου πέτυχε επίδοση που αποτελεί Ολυμπιακό όριο και που θα του εξασφάλιζε -από τώρα-  τη συμμετοχή του στους ολυμπιακούς αγώνες το 2024 στο Παρίσι, αλλά θα πρέπει να το επιβεβαιώσει στο Παρίσι

Ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής Απόστολος Χρήστου πέτυχε το Ολυμπιακό όριο την Κυριακή 12/3 το βράδυ στη Μασσαλία κολυμπώντας τον τελικό των 100 ύπτιο και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με επίδοση 53.72, έναντι 53.74 που είναι το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Απόστολος είναι ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που πατυχαίνει ένα Ολυμπιακό όριο αλλά όχι και την συμμετοχή  του – από σήμερα – στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Κι αυτό γιατί το όριο θα μετρήσει μόνο στην τελική φάση των αγώνων που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Παρίσι (Σεν Ζερμαίν).

«Για να μπορεί όμως ο Απόστολος να βρεθεί στο Παρίσι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έπρεπε να δηλώσει τη συμμετοχή του μέσα από τους αγώνες της Μασσαλίας. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Ο Απόστολος μπορεί να πιάσει την άλλη εβδομάδα το όριο στο Παρίσι». Αυτές τις δηλώσεις έκανε πριν από λίγο ομοσπονδιακός τεχνικός Άκης Οικονόμου, που συνόδευσε τον Απόστολο και τον Κριστιάν Γκολομέεβ στη Μασσαλία.

Ο Χρήστου στη πρώτη κούρσα που έκανε σήμερα, είχε σημειώσει επίδοση 55.30.

Ο Απόστολος θα συνεχίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την παρουσία του σε σπουδαία μίτινγκ του εξωτερικού. Θα μεταβεί σε λίγες ημέρες στην Νίκαια όπου μεσοβδόμαδα θα λάβει μέρος στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν εκεί (όπου επίσης θεωρούνται προκριματικά για το Παρίσι κσι δεν μπορεί να «πιαστεί» το όριο, ενώ θα επιστρέψει στην Ελλάδα αμέσως μετά το μίτινγκ του Παρισιού που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Και στις δύο αυτές διοργανώσεις ο Απόστολος θα έχει κοντά του τον φέρελπι Απόστολο Σίσκο.

Στη Μασσαλία αγωνίστηκε επίσης ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο. Με 22.40 πέρασε στην επόμενη φάση, η επίδοσή του ήταν 22.51 στον προημιτελικό, 22.33 στον ημιτελικό και 22.20 στον τελικό όπου κατέλαβε τη 4η θέση. Ανά 40’ έκανε και μια κούρσα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος