fbpx

Χρήστου, Γκολομέεβ και Σίσκος στη Γαλλία, ο Βαζαίος στο Εδιμβούργο (pics)

Χρήστου, Γκολομέεβ και Σίσκος στη Γαλλία, ο Βαζαίος στο Εδιμβούργο (pics)

Ο μεγάλος στόχος των διακεκριμένων Ελλήνων κολυμβητών, αυτό το διάστημα, είναι η εξασφάλιση των ορίων για τη συμμετοχή τόσο στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, αλλά κυρίως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024).

Στο πλαίσιο αυτό, θα μεταβούν στη Γαλλία τρία δελφίνια μας της Εθνικής ομάδας προκειμένου να πάρουν μέρος, μέσα σε μία εβδομάδα, σε τρία διαδοχικά μίτινγκ. Το ένα θα γίνει στη Μασσαλία, το δεύτερο στη Νίκαια και το άλλο στο Παρίσι.

Η αρχή θα γίνει με τον Κρίστιαν Γκολομέεβ και τον Απόστολο Χρήστου, που θα κολυμπήσουν στο μίτινγκ της Μασσαλίας, το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου («Open Mediterranee»). Τους συνοδεύει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άκης Οικονόμου. Ο Γκολομέεβ θα αγωνιστεί στα 50μ ελεύθερο και ο Χρήστου στα 100μ ύπτιο.

Στη συνέχεια, ο Χρήστου θα μετάσχει στο μίτινγκ «Camille Muffat» της Νίκαιας (15-16 Μαρτίου), όπου θα αγωνιστεί σε 50, 200μ ύπτιο, ενώ στους ίδιους αγώνες θα δώσει το παρών και ο Απόστολος Σίσκος (200μ ύπτιο, 200μ πεταλούδα), συνοδευόμενος από τον προπονητή του Τάσο Παπαδόπουλο.

Τα δύο αυτά μίτινγκ είναι πρόκριση για τον Τελικό του GIANT OPEN που διεξάγεται στο Σεν Ζερμαίν του Παρισιού (18-19 Μαρτίου) και στο οποίο έχουν δηλωθεί οι Χρήστου και Σίσκος. Ο Χρήστου, θα αγωνιστεί σε 100, 200μ ύπτιο και ο Σίσκος 200μ ύπτιο, 200μ πεταλούδα.

Να σημειωθεί,ότι ο Απόστολος Χρήστου και ο Κρίστιαν Γκολομέεβ είναι αθλητές οι οποίοι διεκδικούν τα ολυμπιακά όρια, ενώ ο Απόστολος Σίσκος κι αυτός με τη σειρά του θα προσπαθήσει να φτάσει σε αυτή την πολύ μεγάλη διάκριση αν και είναι εξαιρετικά νέος σε ηλικία.

Ο Ανδρέας Βαζαίος, εξάλλου, ο οποίος μένει μόνιμα στη Βρετανία για τις σπουδές του, θα βρεθεί από αύριο Παρασκευή (10/3) στο διεθνές μίτινγκ του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, στο οποίο πολλοί κολυμβητές και κολυμβήτριες θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όρια για το Παρίσι 2024.

Θυμίζουμε, εξάλλου, ότι δύο ακόμα διεθνείς κολυμβητές μας, η Άννα Ντουντουνάκη και ο Δημήτρης Μάρκος βρίσκονται στο Βελιγράδι για το Serbian Open.

https://kolymvisi.apexsports.gr/2023/03/08/serbian-open-sto-veligradi-ntountounaki-kai-markos/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος