fbpx

Σάμερ Μάκιντος: Φαινόμενο με τρία απανωτά παγκόσμια ρεκόρ (pics)

Σάμερ Μάκιντος: Φαινόμενο με τρία απανωτά παγκόσμια ρεκόρ (pics)

Σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται 16χρονη Καναδή πρωταθλήτρια της κολύμβησης Σάμερ Μάκιντος, που κατέρριψε το παγκόσμια ρεκόρ Νεανίδων σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα μέσα σε 60 ώρες

Tο πέτυχε κι αυτό η Σάμερ Μάκιντος, το νέο φαινόμενο της γυναικείας παγκόσμιας κολύμβησης, που αναμένεται να πρωταγωνιστεί πλέον στις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος και καθίσταται φαβορί ακόμα και για το επερχόμενο Παγκόσμο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα. Η 16χρονη Καναδή κολυμβήτρια κατέρριψε τρία παγκόσμια ρεκόρ Νεανίδων σε ισάριθμα αγωνίσματα, στο μίτινγκ Pro Swim Series του Φορτ Λοντερντέιλ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ και μάλιστα σε διάστημα λιγότερο των τριών ημερών (μέσα σε περίπου 60 ώρες).

Η αρχή έγινε με τα 200μ. ελεύθερο, όπου πέτυχε 2:05.05 και κατέρριψε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ Νεανίδων που κατείχε η ίδια με 2:05.20 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών της Βουδαπέστης το καλοκαίρι του 2022.

Στον τελικό των 200μ πεταλούδα, εξάλλου, τερμάτισε σε 1:54.13, σπάζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ Νεανίδων που της άνηκε με 1:54.79 από την περασμένη σεζόν. Το 1:54.13 αποτελεί την 9η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία των Γυναικών και τη Νο1 για φέτος στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και το 1:55.47 της περίφημης Κέιτι Λεντέκι.

Στα 200 μικτή ατομική, τέλος, τα ξημερώματα της Κυριακής 5/3 (ώρα Ελλάδας), έκανε 2:08.08 και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ Νεανίδων που επίσης της άνηκε, από τους Κοινοπολιτειακούς αγώνες του Μπέρμιγχαμ το 2022, με 2:08.70. Η επίδοση είναι η καλύτερη φέτος στον κόσμο και σε επίπεδο Γυναικών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος