fbpx

Κέιτι Λεντέκι: Κορυφαία της χρονιάς από το Associated Press

Κέιτι Λεντέκι: Κορυφαία της χρονιάς από το Associated Press

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ανέδειξε κορυφαία αθλήτρια του 2022, παγκοσμίως και σε όλα τα αθλήματα, την παγκόσμια πρωταθλήτρια της κολύμβησης Κέιτι Λεντέκι

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 40 αθλητικογράφοι των ΗΠΑ και 10 από αυτούς έδωσαν την ψήφο της πρώτης στην Κέιτι Λεντέκι, οκτώ της δεύτερης θέσης και τέσσερις της τρίτης. H Λεντέκι κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 50άρας πισίνας (τα τρία ατομικά) που έγινε στη Βουδαπέστη.

Η επίσης Αμερικανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και ρεκορντγούμαν στα 400μ εμπόδια του στίβου Σίντνεϊ Μακλάφλιν, που έκανε πράγματα και θαύματα το 2022 βγήκε δεύτερη, καθώς ψηφίστηκε από 9 αθλητικογράφους ως πρώτη, από 9 δεύτερη και από 4 τρίτη.

Τη δεκάδα των κορυφαίων του Associated Press συμπλήρωσαν οι Άτζα Γουίλσον (μπάσκετ), Αλάια Μπόστον (μπάσκετ), Ίγκα Σβιότεκ (Πολωνία – τένις), Έιλιν Γκου (Κίνα – σκιέρ), Αλεξια Πουτέλας (Ισπανία – ποδόσφαιρο), Έιριν Τζάξον (παγοδρομία), Σαμ Κερ (Αυστραλία – ποδόσφαιρο), Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία – τένις).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος