fbpx

Παρίσι 2024: Με καινοτομίες η ολυμπιακή πρόκριση για το Open Water

Παρίσι 2024: Με καινοτομίες η ολυμπιακή πρόκριση για το Open Water

Σε αλλαγές όσον αφορά στην ολυμπιακή πρόκριση στο Open Water προχώρησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία υγρού στίβου (World Aquatics)

Με επίσημη ανακοίνωσή της ανακοίνωση, η World Aquatics (πρώην FINA) έκανε γνωστό πως οι εθνικές ομοσπονδίες μπορούν να εκπροσωπηθούν στο αγώνισμα της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας (open water) και από αθλητές που θα αγωνιστούν στην πισίνα.

Συγκεκριμένα, αν κάποιος ή κάποια αθλήτρια έχει πιάσει το όριο για τα 800μ ή τα 1.500μ ελεύθερο μπορεί να δηλωθεί και στα 10χλμ του Open Water. Απαραίτητη προϋπόθεση να αγωνιστεί και στην πισίνα, στο αγώνισμα που έπιασε το όριο. Επίσης ο αριθμός συμμετοχών σε κάθε αγώνισμα για μια χώρα δεν μπορεί να ξεπεράσει τις δυο ανά φύλο.

Η διαδικασία πρόκρισης για το Open Water ισχύει όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αλλα δόθηκε μια επιπλέον διέξοδος πρόκρισης. Μπορεί, δηλαδή, η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί από τον Άλκη Κυνηγάκη π,χ. και να προσθέσει και δεύτερη συμμετοχή τον Δημήτρη Μάρκο αν αυτός πιάσει το όριο για 800μ ή 1.500μ ελεύθερο στην πισίνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος