fbpx

ΚΟ Πειραιά: Η προσέγγιση του πετυχημένου προπονητή Νίκου Σίδερη

ΚΟ Πειραιά: Η προσέγγιση του πετυχημένου προπονητή Νίκου Σίδερη

Ξεχώρισε η τοποθέτηση του επικεφαλής προπονητή του ΚΟ Πειραιά Νίκου Σίδερη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του συλλόγου στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο πρώην διεθνής πρωταθλητής του πρόσθιου και νυν διακεκριμένος κόουτς είπε ανάμεσα στα άλλα:

«Υπηρετώ πολλά χρόνια την κολύμβηση σαν αθλητής και μετέπειτα σαν προπονητής. Έχω αγωνιστεί στις μεγαλύτερες ομάδες τις χώρας μας και έχω γνωρίσει πολλούς προέδρους, πολλά ΔΣ και έχω αποχωρήσει τελευταίος από ομάδες ως επικεφαλής προπονητής, γιατί έτσι πιστεύω ότι πρεπει να συμβαίνει, ο επικεφαλής προπονητής να είναι ο τελευταίος που αφήνει την ομάδα. Εδώ υπάρχει κατι πολύ σημαντικό, όταν μιλήσαμε με τον κύριο Μπουκουβάλα, μου φάνηκε πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να υλοποιηθεί το όραμα, γιατί οι ανταγωνιστές μας στον Πειραιά είναι ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, που είναι δύο τεράστιοι σύλλογοι, με κόσμο και διαφορετική στήριξη. Η τρέλα όμως που μας διακατέχει μας οδήγησε.

13 Σεπτέμβρη του 2021, μας εμπιστεύτηκαν συνολικά 3 αθλητές που δεν ήταν στο top 50 στο rank της Ομοσπονδίας και μηδέν παιδιά στα τμήματα εκμάθησης. Μετά βέβαια, μας εμπιστεύτηκαν πολλοί χορηγοί και μας στήριξαν και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί συνέδραμαν και συνδράμουν ουσιαστικά στην προσπάθεια μας. Ο κυριος Μπουκουβάλας είναι ένας άνθρωπος που βαζει το χέρι στην τσέπη, για να το πω λαϊκά. Πέρσι ξεκινήσαμε πρώτη σεζόν εκμάθηση, βήμα βήμα και φτάσαμε στο τέλος της σεζόν με 60 παιδιά , έχοντας ξεκινήσει το Σεπτέμβρη από το μηδέν όπως προείπα, που σημαίνει ότι κάναμε κάτι καλά και μας εμπιστεύτηκαν. Φυσικά δεν έχει να κάνει με τους άλλους συλλόγους αλλά με το ότι κάτι κάναμε κάτι καλά εμείς οι ίδιοι.

Φέτος το Σεπτέμβριο ξεκινήσαμε με μία μικρή καθυστέρηση, που έρχεται από τον διοικητικό τομέα, ζητήματα γραφειοκρατικά. Ξεκινήσαμε 19 Σεπτεμβρίου και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ανάπτυξη 85% – 90% από πέρσι. Αν συνεχίσουμε έτσι θα υπερδιπλασιάσουμε τον κόσμο μας και αυτό μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει ευθύνη. Βέβαια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το χώρο γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο και αυτό είναι ζωτικής σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Αν είμαστε καλά όμως φέτος θα κάνουμε μεγάλο αθλητικό θόρυβο, θα μας ακούτε συχνά. Το όραμα μου είναι μαζί με ανθρώπους όπως ο κύριος Μπουκοβάλας, να παμε τον σύλλογο πιο ψηλά. Μην ξεχνάμε ότι τα ελληνικά σωματεία είναι αιμοδότες του ελληνικού αθλητισμού. Το θέμα είναι πως εμείς οι προπονητές, πρέπει να βγάλουμε αθλητές που θα ξεπεράσουν τους σπουδαίους που ήδη έχουμε. Αλλά 12 αι 14 παιδιά με διαδρομή δε γίνεται. Γι αυτό ζητάμε τη μέριμνα όχι μόνο του ιδιωτικού τομέα αλλά και της πολιτείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Έχουμε στο Παπαστράτειο ήδη μία διαδρομή, ζητήσαμε καποιες ώρες επιπλέον, μας αρνήθηκαν, λόγω περιορισμού χώρου και χρόνου. Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις (4), ο Εθνικός τρεις (3), και μείς μία διαδρομή μέχρι τις 21:15».

Οι δηλώσεις των διοικητικών σε προηγούμενο κομμάτι.

https://kolymvisi.apexsports.gr/2022/11/22/ko-peiraia-varia-klironomia-me-tin-anaviosi-tou-istorikou-syllogou-kai-orama-i-idioktiti-pisina-pics-vid/
https://kolymvisi.apexsports.gr/2022/11/23/to-video-tis-synentefksis-typou-tou-kolymvitikou-omilou-peiraia/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος