fbpx

Φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ στα 1500μ ελεύθερο σε 25άρα πισίνα από τη Λεντέκι (vid)

Φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ στα 1500μ ελεύθερο σε 25άρα πισίνα από τη Λεντέκι (vid)

Με την πρώτη κιόλας συμμετοχή της στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε 25άρα πισίνα και βελτιώνοντας το προηγούμενο που κατείχε η Γερμανίδα Σάρα Βέλμπροκ, κατά περίπου 10 δευτερόλεπτα, η Κέιτι Λεντέκι έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 1500μ ελεύθερο

Η εκπληκτική Αμερικανίδα κολυμβήτρια Κέιτι Λεντέκι κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500 μέτρα ελεύθερο Γυναικών σε 25άρα πισίνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης στο Τορόντο, με φοβερή επίδοση.

Η Λεντέκι, που είναι 10 φορές Ολυμπιονίκης, στην πρώτη της συμμετοχή στο αγώνισμα σε πισίνα 25 μ., ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και έκανε το εκπληκτικό ρεκόρ με χρόνο 15:08.24, που ήταν κατά 40 δευτερόλεπτα ταχύτερος από εκείνον της δεύτερης Ιταλίδα Μπεατρίζ Ντιτζότι από (15:48.82) και 10 από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. Να σημειώσουμε ότι στο πέρασμά της στα 800μ ελεύθερο η Λεντέκι κατέρριψε το ρεκόρ Βόρειας Αμερικής.

Η Γερμανίδα Σάρα Βέλμπροκ κατείχε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ σε 25αρα πισίνα με 15:18.01 από το 2019.

Η Λεντέκι δήλωσε σχετικά: «Ήταν η πρώτη μου φορά που κολύμπησα αυτό το αγώνισμα σε 25άρα πισίνα και δεν ήξερα τι να περιμένω.

Το ρεκόρ είχε σημειωθεί μετά από μία φανταστική εμφάνιση της Σάρα και είμαι χαρούμενη που κολύμπησα τόσο γρήγορα
Δεν το είχα ως στόχο να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ. Πραγματικά δεν ήξερα τι να περιμένω, αυτή ήταν η πρώτη μου συνάντηση στη σεζόν. Ήξερα ότι το ρεκόρ ήταν εφικτό μόνο με βάση κάποια πράγματα που έχω κάνει στην προπόνηση.»

Δείτε σε βίντεο την κούρσα του παγκόσμιου ρεκόρ:

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος