fbpx

Αναστασία Νταβίντοβα: Εγκατέλειψε τη Ρωσία η χρυσή Ολυμπιονίκης (pics)

Αναστασία Νταβίντοβα: Εγκατέλειψε τη Ρωσία η χρυσή Ολυμπιονίκης (pics)

Η πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης της Καλλιτεχνικής κολύμβησης και νυν γενική γραμματέας της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Αναστασία Νταβίντοβα, εγκατέλειψε τη χώρα της

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Inside The Games”, που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η 39χρονη Αναστασία Νταβίντοβα ενημέρωσε το προσωπικό στο κολυμβητικό κέντρο της Μόσχας, όπου εργαζόταν ως προπονήτρια, ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη Ρωσία και το πιθανότερο είναι ότι η εξέλιξη σχετίζεται με τα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Η Νταβίντοβα, που έχει τη θέση της γενικής γραμματέα στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας, διακρίθηκε τα μέγιστα ως αθλήτρια στο παρελθόν με κορυφή τα πέντε ολυμπιακά μετάλλια.

Την είδηση επιβεβαιώνει στο TASS και η επί σειρά ετών προπονήτριά της Τατιάνα Νταντσένκο, επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης της Ρωσίας, ενώ η Ολυμπιακή Επιτροπή αρκέστηκε να δηλώσει ότι η Νταβίντοβα δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση της.

Η Αναστασία Νταβίντοβα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ντουέτο και στο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου, ενώ ήταν μέλος της νικήτριας ομάδας της Ρωσίας και στο ομαδικό των Αγώνων του Λονδίνου. Στην καριέρα της, η οποία ολοκληρώθηκε το 2012, κατέκτησε επίσης 13 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, σε ντουέτο, ομαδικό και κόμπο, από το 2001 έως το 2011.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν είχε βραβεύσει την Νταβίντοβα με το παράσημο του Τάγματος της Αξίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος