fbpx

Βασίλης Σοφικίτης: «Δικαίωση κόπων και θυσιών»

Βασίλης Σοφικίτης: «Δικαίωση κόπων και θυσιών»

Ο νεαρός πρωταθλητής κολύμβησης Βασίλης Σοφικίτης επιστρέφει από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λίμα, στο Περού, με τη σπουδαία διάκριση της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στα 400μ μικτής ατομικής και δηλώνει ικανοποιημένος για τη δικαίωση των κόπων και των θυσιών του

«Όλοι οι κόποι και οι θυσίες της χρονιάς ανταμείφτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Αυτά τονίζει στισ δηλώσεις του ο Βασίλης Σοφικίτης, μετά την άνοδο βάθρο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων που ολοκληρώθηκε στη Λίμα του Περού.

Ο Βασίλης Σοφικίτης πέρασε στην ιστορία της ελληνικής κλασικής κολύμβησης. Τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Σεπτέμβρη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 400 μικτής ατομικής.

Τερμάτισε σε χρόνο 4:19.60 που είναι ο καλύτερος της καριέρας του (είχε 4:20.81 από τις 27/02/2022). Ο πολλά υποσχόμενος Έλληνας πρωταθλητής είπε ακόμα:

«Η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων ήταν κάτι που επιθυμούσα αρκετά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμα αυτό. Δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίηση που ένιωσα τη στιγμή που τερμάτισα και κοίταξα στο φωτεινό πίνακα τα αποτελέσματα. Όλοι οι κόποι και οι θυσίες της χρονιάς ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θελω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους προπονητές μου Άκη Οικονόμου και Νίκο Φλεριάνο για όλη τη βοήθεια που μου προσφέρουν από την αρχή της χρονιάς. Αφιερώνω, λοιπόν, αυτό το μετάλλιο σε αυτούς, που άφησαν τις οικογένειές τους τον Αύγουστο και αφοσιώθηκαν στη σωστή προετοιμασία την δική μου για να έρθει αυτό το μετάλλιο. 

Τελειώνω, λοιπόν, μία πολύ δύσκολη χρονιά με το καλύτερο δυνατό αποτελεσμα, παρά τις δυσκολίες που περάσαμε. Μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει και θα είναι η βάση που θα πατήσω και θα με ωθήσει να συνεχίσω την επόμενη χρόνια γεμάτος θέληση και με νέους στόχους. Έζησα μοναδικές εμπειρίες και θα ειναι πολύ χρήσιμες για τους επομενους κολυμβητικούς μου στόχους».

Να θυμίσουμε σε όλους ότι η ζωή παίζει πολλά παιχνίδια, αλλά στο τέλος δικαιώνονται εκείνοι που θέλουν και προσπαθούν, εκείνοι που δε σταματούν ποτέ. Ποιος θα ξεχάσει ότι λίγες ημέρες πριν από τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Οτοπένι της Ρουμανίας, ο Βασίλης διαγνώστηκε με κορονοϊό και ήταν εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Κι όμως ο Βασίλης ξεπέρασε το πρόβλημα, πήγε στη Ρουμανία, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, έμεινε πιστός στο στόχο και κατάφερε να πάρει ένα ακόμη, του ίδιου χρώματος, στο Παγκόσμιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος