fbpx

Παγκόσμιο Νέων: Με χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο βάθρο ο Σοφικίτης (pics)

Παγκόσμιο Νέων: Με χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο βάθρο ο Σοφικίτης (pics)

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στη Λίμα, όπου ο Βασίλης Σοφικίτης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μικτή

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και κορυφαία στιγμή για τον Βασίλη Σοφικίτη. Κάνοντας μια καταπληκτική κούρσα στον τελικό των 400μ μικτής ατομικής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, στη Λίμα του Περού, κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. 

Ο εκπληκτικός και πολλά υποσχόμενος Έλληνας πρωταθλητής, που ήταν τρίτοςσκαι στο φετινό πρωτάθλημα Ευρώπης, ξεκίνησε πολύ καλά και σε όλη τη διάρκεια της κούρσας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκεί όμως που ανέβηκε και φάνηκε ότι είναι σε θέση να «χτυπήσει» μετάλλιο, ήταν στο ύπτιο και στα 300 μ. γύρισε τρίτος. 

Ο Σοφικίτης διατήρησε τη θέση του και η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο στην πολύ σπουδαία διοργάνωση στο Περού. Τερμάτισε σε χρόνο 4:19.60, που είναι ο καλύτερος της καριέρας του (είχε 4:20.81 από τις 27/02/2022).

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ιάπωνας Ρίκου Γιαμαγκούτσι με 4:14.88 και δεύτερος ήταν ο Βραζιλιάνος Στέφαν Στέβερινκ με 4:17.68.

Είναι το 12ο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης (3 χρυσά, 3 ασημένια, 6 χάλκινα), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τρία χρόνια, στο ίδιο αγώνισμα, 400μ μικτή ατομική, ο Απόστολος Παπαστάμος είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ αγώνων.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος