fbpx

Ντάβιντ Πόποβιτς: Ήρωας στην πατρίδα του, αλλά και… κροίσος (pics)

Ντάβιντ Πόποβιτς:  Ήρωας στην πατρίδα του, αλλά και… κροίσος (pics)

Εκτός από τη θριαμβευτική υποδοχή που γνώρισε κατά την επιστροφή του στην πατρίδα, ο 18χρονος Ρουμάνος υπερπρωταθλητής Ευρώπης και παγκόσμιος ρέκορντμαν Ντάβιντ Πόποβιτς έλαβε και το γενναίο ποσό των 200.000 ευρώ πριμ από το κράτος για τις διακρίσεις του

Το νέο μεγάλο αστέρι της παγκόσμιας κολύμβησης είναι μόλις 18 χρονών, από τη Ρουμανία ονομάζεται Ντάβιντ Πόποβιτς και οι άθλοι του έχουν αρχίσει να καταγράφονται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του βασιλιά των σπορ της πισίνας, με πιο πρόσφατους αυτούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, όπου ανάμεσα στα άλλα έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο, ενώ είχαν προηγηθεί και τα ανάλογα κατορθώματά του στο Παγκόσμιο Ανδρών της Βουδαπέστης. Αυτές τις μέρες διαπρέπει στο Παγκόσμιο Νέων της Λίμα.

Όλα αυτά αναγνωρίστηκαν και επιβραβεύτηκαν στο μέγιστο βαθμό στην πατρίδα του τη Ρουμανία. Όταν είχε προσγειωθεί, κατά την επιστροφή του από τη Ρώμη στο Βουκουρέστι, ο κόσμος τον υποδέχτηκε σαν ήρωα στο αεροδρόμιο, ενώ ο υπουργός αθλητισμού της χώρας του παρέδωσε μια επιταγή των 200.000 ευρώ, ως πριμ, ενώ αναμένεται να έχει κι άλλα πολλά έσοδα (χορηγούς κλπ.), που σε λίγο καιρό θα τον έχουν μετατρέψει σε κροίσο. Ο Πόποβιτς έμεινε άναυδος με αυτήν την ανταπόκριση και το δήλωσε και ο ίδιος:

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είμαι συνηθισμένος σε τόσο πολύ κόσμο και τόση προσοχή. Ευχαριστώ όλους αυτούς που πίστεψαν σε μένα, με υποστήριξαν και ευχαριστώ όλους τους Ρουμάνους που με παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους ή μέσα από το κολυμβητήριο. Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ αυτήν την όμορφη χώρα και να έχω την υποστήριξή σας».

Η καριέρα του έδειχνε από καιρό ότι θα είναι λαμπρή, αλλά τα μεγάλα κατορθώματα άρχισαν στη Βουδαπέστη και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών, εκεί όπου ο Ρουμάνος κολυμβητής απέδειξε ότι θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, αφού μόλις στα 17 του χρόνια (δεν είχε κλείσει ακόμα τότε τα 18) στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ ελεύθερο με νέο παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων (47.13) και στα 200μ ελεύθερο και πάλι με παγκόσμιο ρεκόρ (1:43.21).

Βέβαια, ο Πόποβιτς, από τη Βουδαπέστη και μετά έχει κάνει τρομερά πράγματα, καθώς στο Ευρωπαϊκό Ανδρών / Γυναικών της Ρώμης -όπως προαναφέραμε- κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο του Βραζιλιάνου Σεζάρ Σιέλο με 46.86 (ήταν 46.91 με μαγιό τεχνολογίας), ενώ στα 200μ ελεύθερο έσπασε ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων και έγινε ταυτόχρονα μόλις ο 3ος κολυμβητής στην ιστορία που κατέβηκε το 1:43(1:42.97). Αυτή την στιγμή ο Ρουμάνος βρίσκεται στη Λίμα του Περού για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων και έχει κερδίσει ήδη δυο χρυσά μετάλλια, ένα στα 4Χ100μ ελεύθερο και ένα στα 200μ ελεύθερο και ένα αργυρό στα 4Χ100μ ελεύθερο mixed.

Στις σκυταλοδρομίες αγωνιζόταν πάντα πρώτος και έτσι κατάφερε να σημειώσει 3 από τις 10 κορυφαίες επιδόσεις για το 2022 στο αγώνισμα και με αυτόν τον τρόπο πλέον του ανήκουν οι 8, με τον Κάιλ Τσάλμερς (Αυστραλία) και τον Κρίστοφ Μίλακ (Ουγγαρία) να είναι και αυτοί μέσα στην 10άδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος