fbpx

Ευρωπαϊκό Νέων: Χάλκινος ο Σοφικίτης

Ευρωπαϊκό Νέων: Χάλκινος ο Σοφικίτης

Ο 18χρονος ταλαντούχος Έλληνας κολυμβητής ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 400 μ. μικτή

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και τον νεαρό ταλαντούχο εκπρόσωπό της Βασίλη Σοφικίτη, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ. μικτής ατομικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Ο 18χρονος πολλά υποσχόμενος Έλληνας κολυμβητής -που ανήκει στον Ολυμπιακό Πειραιά- κολύμπησε σε χρόνο 4:22.22 κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό. Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση.

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, με 4:20.50, κατέκτησε ο Πολωνός Μίχαλ Πιέλα, ενώ δεύτερος ακολούθησε ο Ούγγρος Ζόμπορ Μπουϊντόζο.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ο Σοφικίτης δήλωσε μετά την επιτυχία του: «Ήταν μια πολύ δύσκολη και απαιτητική κούρσα. Ήξερα ότι έχω έναν πολύ καλό χρόνο, αλλά ο αγώνας είναι αγώνας, πόσο περισσότερο ένας τελικός. Το πάλεψα μέχρι το τέλος, μπόρεσα και κρατήθηκα, άντεξα στην επίθεση του Τσέχου, αλλά και του Σλοβάκου και κατέκτησα το μετάλλιο. Είναι πανευτυχής, δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Με τους δυο προπονητές μου, τον Άκη Οικονόμου και τον Νίκο Φλεριανό, στοχεύσαμε σε αυτή τη διοργάνωση. Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα. Νομίζω τους έκανα και αυτούς χαρούμενους και περήφανους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον γυμναστή μου Αλέξανδρο Προβολιτσιάνο, που αποτελεί τεράστιο στήριγμά μου, τον φυσιοθεραπευτή μου Μιχάλη Κοντιζά, τον Ολυμπιακό για την εμπιστοσύνη του.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Κολυμβητική Ομοσπονδία για το κλιμάκιο που λειτουργεί στο κολυμβητήριο στο ΟΑΚΑ. Με βοήθησε αφάνταστα. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι κάθε μέρα με όλα τα παιδιά μαζί, να σε στηρίζουν, να σε βοηθάνε, να λειτουργούν ενθαρρυντικά, είμαστε στη κυριολεξία μια ομάδα. Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου. Με στηρίζει από μικρό, σε κάθε μου απόφαση. Ο επόμενος μεγάλος στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Νέων, που θα προσπαθήσω και εκεί για κάτι πολύ καλό».

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΣΙΣΚΟΣ

Ο Απόστολος Σίσκος, εξάλλου, άγγιξε το μετάλλιο στον τελικό των 200 μ. ύπτιο. Γύρισε τρίτος στα 100 μ. και τερμάτισε 4ος σε 1:58.96 ενώ ο τρίτος, Φίλιπ Κοζίνσκι από την Πολωνία έκανε 1:58.93. Οι δυο τους διεκδίκησαν χεριά χεριά το μετάλλιο που κρίθηκε στα τελευταία μέτρα. Ο Σίσκος βελτίωσε ακόμα περισσότερο το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, με 1:59.18.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος