fbpx

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης Ε/Ν: Καλές εμφανίσεις για Γρόλλιο, Περγάμαλη και Κούτλα

Οι Έλληνες ξιφομάχοι στο Ευρωπαϊκό Σπάθης Ε/Ν

Στο ατομικό των εφήβων του Riposta Cup αγωνίστηκαν τρεις Έλληνες ξιφομάχοι, αλλά και η Εθνική Νεανίδων στο ομαδικό, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Και οι τρεις έφηβοι με το εθνόσημο έφτασαν μέχρι το ταμπλό των «32», ενώ οι Νεανίδες έφτασαν στην 6η θέση, ανάμεσα σε 20 ομάδες.

Ο λόγος για τους Θωμά-Αβραάμ Γρόλλιο (Άρης Θεσσαλονίκη), Νίκο Περγάμαλη (ΑΟ Ασπίδα) και Βαγγέλη Κούτλα (Ηλυσιακός ΑΟ). Ο Γρόλλιος κατέκτησε την 18η θέση, ο Περγάμαλης τη 19η και ο Κούτλας την 32η. Από τους 19 Έλληνες ξιφομάχους, οι 12 προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό των «128».

Οι 6 προχώρησαν στο ταμπλό των «64» και οι τρεις που προαναφέρθηκαν έφτασαν μέχρι και τους «32» καλύτερους της διοργάνωσης. Παράλληλα, στο ομαδικό των Νεανίδων η πρώτη Εθνική ομάδα με τις Χουζούρη, Τσοκαροπούλου, Φωτιάδη και Κουρούση εξασφάλισε θέση στην 8άδα με νίκη 45/30 κόντρα στην τρίτη ομάδα της Βουλγαρίας.

Στο προημιτελικό, οι Ελληνίδες ηττήθηκαν από τη Ρουμανία με 45/30 και στους αγώνες κατάταξης σημείωσαν μία νίκη κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Βρετανίας με 45/28, και μία ήττα κόντρα στην Ουκρανία με 45/42. Κατέκτησαν τελικά την 6η θέση ανάμεσα σε 20 ομάδες. Οι άλλες δύο Εθνικές ομάδες κατέκτησαν την 18η και τη 19η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία