fbpx

Grand Prix σπάθης: Με Γεωργιάδου, Γκουντούρα και Μαυρικάκη η Ελλάδα στην Τύνιδα

Η Ελλάδα στο Grand Prix σπάθης

Τρεις Ελληνίδες αθλήτριες θα αγωνιστούν στο επερχόμενο Grand Prix σπάθης, που θα διεξαχθεί στην Τύνιδα το χρονικό διάστημα 12-14 Ιανουαρίου. Ο λόγος για τις Δέσποινα Γεωργιάδου, Δώρα Γκουντούρα και Αθηναΐδα Μαυρικάκη, που στοχεύουν σε μία ακόμα διάκριση με το εθνόσημο.

Η Γεωργιάδου επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Τυνησίας ως η κάτοχος του τίτλου του 2023, τον νικώντας στον τελικό, μάλιστα, την Ισπανίδα Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές. Το χρυσό στην Τύνιδα ήταν το δεύτερο της καριέρας της σε Grand Prix, μετά από αυτό της Ορλεάνης το 2021.

Παρούσες θα είναι και οι Δώρα Γκουντούρα και Αθηναΐδα Μαυρικάκη. Η Μαυρικάκη θα είναι η πρώτη που θα πάρει θέση στην πίστα την Παρασκευή (12/1) στη φάση των πουλ του προκριματικού γύρου, με στόχο να περάσει στο κυρίως ταμπλό των «64» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14/1.

Εκεί έχουν εξασφαλισμένη θέση λόγω των θέσεων τους στην παγκόσμια κατάταξη η Γκουντούρα (FIE No. 2) και η Γεωργιάδου (FIE No. 5). Για την Τύνιδα θα ταξιδέψουν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης Θανάσης Δελενίκας και ο προπονητής της Γεωργιάδου, Χρήστος Σαΐνης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως το Grand Prix σπάθης στην Τύνιδα είναι το τρίτο και τελευταίο εντός του κύκλου Ολυμπιακής πρόκρισης. Γκουντούρα και Γεωργιάδου διεκδικούν την ατομική πρόκριση μέσω της Ολυμπιακής κατάταξης, την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε από το Paris loves fencing.

Οι Ελληνίδες που θα αγωνιστούν στο Grand Prix σπάθης:
1. Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ)
2. Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
3. Αθηναΐς Μαυρικάκη (ΑΟ Ασπίδα)

Συμμετοχές γυναικών
Προκήρυξη
Live αποτελέσματα
Live μετάδοση

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία