fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων: Η Ιταλία κυπελλούχος του ομαδικού

Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων: Η Ιταλία κυπελλούχος του ομαδικού

Η Ιταλία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους ομαδικούς αγώνες, που έριξαν και την αυλαία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών (U20), στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του στην 25η θέση.

Έλαβαν μέρος συνολικά 29 ομάδες, και ανάμεσά τους ήταν και η ελληνική με τους Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, Βασίλη Τσώκα, Αλέξανδρο Τουρμάν και Κωνσταντίνο Καραμπάση. Στην πρώτη τους αναμέτρηση στο ταμπλό των «32» οι Έλληνες ηττήθηκαν την ομάδα της Εσθονίας με 35/34.

Η τελευταία φάση για το 35-35 ήταν αρκετά αμφιλεγόμενη, όμως η τελική κρίση του διαιτητή ήταν υπέρ των αντιπάλων και η Ελλάδα δεν μπόρεσε να προκριθεί στο ταμπλό των «16» ώστε να συνεχίσει στο κυρίως ταμπλό ή τους αγώνες κατάταξης.

Η ομάδα της Ιταλίας με τους Ματέο Γκαλάσι, Τζάκοπο Ρίτσι, Νικολό Ντελ Κονστράστο και Φάμπιο Μαστρομαρίνο αναδείχθηκε νικήτρια στο μεγάλο τελικό κόντρα στην ομάδα της Γερμανίας με 45/30. Νωρίτερα είχαν επικρατήσει των «χάλκινων» ΗΠΑ 45/44, σε μία αρκετά οριακή αναμέτρηση.

Η πρώτη 8άδα:
1. Ιταλία
2. Γερμανία
3. ΗΠΑ
4. Ουγγαρία
5. Γαλλία
6. Ρουμανία
7. Ουκρανία
8. Βρετανία

Αποτελέσματα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία