fbpx

Με το βλέμμα στην Ορλεάνη η προετοιμασία της Γκουντούρα

Με το βλέμμα στην Ορλεάνη η προετοιμασία της Γκουντούρα

Η Δώρα Γκουντούρα βρίσκεται σε καμπ προετοιμασίας στην Ιταλία ενόψει του Grand Prix της Ορλεάνης που θα γίνει μεταξύ 8-10 Δεκεμβρίου.

Την περσινή σεζόν 2022-23 έκανε την καλύτερη πορεία στη μέχρι τώρα καριέρα της με επτά παγκόσμια μετάλλια, μεταξύ των οποίων ένα χρυσό στο Grand Prix της Σεούλ το Μάιο και το δεύτερο της χάλκινο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μιλάνο τον Ιούλιο. 

Πλέον όμως έχει αφήσει πίσω της τις επιτυχίες της περσινής χρονιάς και έχει αφοσιωθεί στη νέα σεζόν και στην Ολυμπιακή χρονιά του 2024. Όπως και πέρυσι όμως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη σεζόν: με το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης γυναικών του Αλγερίου στις 11 Νοεμβρίου, πλάι στη Δέσποινα Γεωργιάδου που ανέβηκε στο ίδιο σκαλί. 

Από την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μαζί με τον προπονητή της, Θανάση Δελενίκα, βρίσκονται στην Μπολόνια της Ιταλίας όπου προπονούνται στο σύλλογο Virtus Scherma μαζί με την Εθνική ομάδα σπάθης της Ουκρανίας.

Θα επιστρέψουν στην Ελλάδα το Σάββατο (2/12) και την Πέμπτη (7/12) θα αναχωρήσουν ξανά για την Ορλεάνη της Γαλλίας, όπου θα γίνει το περίφημο Grand Prix Nuoma, το πρώτο από τα τρία της νέας σεζόν.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου η Γκουντούρα μαζί με τις Δέσποινα Γεωργιάδου, Μαρίνα Παΐζη και Κλαίρη Μπένου είχαν αγωνιστεί και στο ομαδικό, όμως η 15η θέση που κατέκτησαν δεν ήταν αντίστοιχη των προηγούμενων αποτελεσμάτων τους που ήταν ιστορικά για την ελληνική ξιφασκία.

Πλέον, θα αγωνιστούν ξανά στο παγκόσμιο κύπελλο της Τυφλίδας το Φεβρουάριο και μέχρι τότε θα προπονηθούν σκληρά για να επιστρέψουν στις εμφανίσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία