fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης: Εκτός κυρίως ταμπλό Παΐζη και Μπένου

Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης: Εκτός κυρίως ταμπλό Παΐζη και Μπένου

Η Μαρίνα Παΐζη και η Κλαίρη Μπένου έφτασαν πολύ κοντά στην είσοδο στο κυρίως ταμπλό των «64» του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου σπάθης της σεζόν, όμως δεν τα κατάφεραν και έμειναν εκτός συνέχειας.

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίστηκαν στον προκριματικό γύρο του ατομικού σπάθης γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Αλγερίου. Στη φάση των πουλ η Μπένου πέτυχε 2 νίκες και 4 ήττες, ενώ η Παΐζη 4 νίκες και 2 ήττες.

Η Μπένου προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των «128» και ξεπέρασε το εμπόδιο της Γεωργιανής Αλεξάντρα Κουβάεβα (FIE No. 156), με 15/12. Στη φάση των «64» όμως, που θα έκρινε και την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό, ηττήθηκε με 15/12 από τη 18χρονη Αυστραλέζα Βερόνικα Βασίλεβα (FIE No. 59) και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 95η θέση.

Η Παΐζη προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των «64», στη “μάχη” όμως για το εισιτήριο του κυρίως ταμπλό ηττήθηκε με 15/7 από τη Γερμανίδα Φελίς Χέρμπον (FIE No. 102) και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 76η θέση στη διοργάνωση ανάμεσα σε 152 αθλήτριες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης Θανάσης Δελενίκας τόνισε τα εξής για τις δύο αθλήτριες: «Και οι δύο ανέβηκαν ένα επίπεδο παραπάνω σήμερα στην ξιφασκία που παίζουν. Η Παΐζη μπορεί να μην μπηκε στο κυρίως ταμπλό, αλλά έπαιξε πολύ ώριμα και η Μπένου πραγματικά απογείωσε την απόδοση της. Ήταν πολυ πιο σωστή στην ξιφασκία που έπαιξε και στην αντιμετώπιση των παιχνιδιών. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα κορίτσια και η δουλειά που κάνουμε βγαίνει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία