fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στο Αλγέρι η Εθνική σπάθης

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στο Αλγέρι η Εθνική σπάθης

Έτοιμη για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι η Εθνική σπάθης, που βρίσκεται ήδη στο Αλγέρι της Αλγερίας (9-12/11).

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ), Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) και Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) τόσο στο ατομικό τουρνουά (9-11/11) όσο και στο ομαδικό τουρνουά (12/11). 

Την αρχή θα κάνουν οι Παΐζη και Μπένου στο προκριματικό ταμπλό την Πέμπτη (9/11). Στόχος των δύο αθλητριών είναι να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό των “64”.

Από την άλλη, η Γκουντούρα και η Γεωργιάδου λόγω των θέσεων που καταλαμβάνουν στην παγκόσμια κατάταξη έχουν εξασφαλίσει απευθείας πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των “64”, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (10/11). 

Οι δύο πρωταθλήτριες είναι ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου και στόχος τους στο Αλγέρι είναι να πάρουν όσους περισσότερους βαθμούς ώστε να βρεθούν στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024. 

Η Γκουντούρα βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης με 214 βαθμούς και στο Νο3 της άτυπης Ολυμπιακής κατάταξης (μετρούν οι διοργανώσεις μετά από την 01/04/2023) με 132 βαθμούς. Από την άλλη, η Γεωργιάδου είναι στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης με 209 βαθμούς και στο Νο6 της άτυπης Ολυμπιακής κατάταξης με 86 βαθμούς. 

Την Κυριακή (12/11) η ελληνική τετράδα των γυναικών θα δώσει τη μάχη της στο ομαδικό με αρχικό στόχο την είσοδο στην οκτάδα.

Το ομαδικό της σπάθης βρίσκεται στο Νο12 του κόσμου με 184 βαθμούς (όσους έχει και η Γερμανία στο Νο11) και στο Νο12 και της άτυπης Ολυμπιακής κατάταξης με 101 βαθμούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία