fbpx

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης U17: Στην 9η θέση η Κουρούση στην Κωνσταντινούπολη

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης U17: Στην 9η θέση η Κουρούση στην Κωνσταντινούπολη

Η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) έκανε άλλη μία αξιόλογη εμφάνιση για τα ελληνικά χρώματα σε ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης νεανίδων, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε την προσπάθειά της με 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στις πουλ.

Έτσι, προκρίθηκε απευθείας στο κυρίως ταμπλό των “64”, όπου νίκησε την Αζέρα Γκουλάρα Ταγκιζάντε με 15/12 και στον επόμενο γύρο νίκησε και την Τουρκάλα Αϊσέ Ντιντέμ Γιεμίς με 15/11. Στη μάχη για την είσοδο στην οκτάδα λύγισε από την Γιου Σιν Τσου από την Ταϊπέι με 15/13.

Με αυτόν τον τρόπο, κατέκτησε την 9η θέση ανάμεσα σε 100 αθλήτριες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για τρίτη διαδοχική διοργάνωση στη σειρά ευρωπαϊκών κυπέλλων της EFC η αθλήτρια του Γιάννη Νοταρά κατατάσσεται εντός πρώτης δεκάδας. Στην Τυφλίδα της Γεωργίας είχε κατακτήσει την 1η θέση και στο Γκόντολο της Ουγγαρίας είχε κατακτήσει την 6η θέση. 

Παράλληλα η ομάδα των εφήβων με τους Άρη Αβραμίδη, Μανώλη Μπουλταδάκη, Γιώργο Φραδέλλο και Άγγελο Ντίβη αγωνίστηκε στο ομαδικό των εφήβων. Με νίκη 45/35 επί της Β’ ομάδας της Βρετανίας στο ταμπλό των “32” μπήκαν στις 16 καλύτερες ομάδες, στη συνέχεια όμως ηττήθηκαν 45/15 από την ομάδα της Τουρκίας. Στους αγώνες κατάταξης οι Έλληνες ηττήθηκαν στον πόντο (45/44) από τη Β΄ ομάδα της Βουλγαρίας, κέρδισαν με 45/42 τη Γ’ ομάδα της Βουλγαρίας και ηττήθηκαν με 45/41 από την ομάδα της Γερμανίας. Κατέκτησαν την 14η θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες.

Από την άλλη, οι Νίκος Λιβανός και Νίκος Περγάμαλης ενώθηκαν με τους Μαλαισιανούς Έινταν Τζάρεντ Μάρκους Λι και Γουίλιαμ Νάιτζελ Λι και κατέκτησαν την 9η θέση στο ομαδικό των εφήβων. Το Σάββατο (28/10) η Κουρούση είχε κατακτήσει την 4η θέση στο ομαδικό των νεανίδων σε μεικτή ομάδα με τη Δανή Ταΐσια Κουζμένκο, την Ολλανδή Άμπιγκεϊλ Μαρί Λάρσεν και την Σουηδή Σιαόμαν Μαρία Λι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία