fbpx

Ξεχώρισαν Τσώκας και Περγάμαλης στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα U17

Ξεχώρισαν Τσώκας και Περγάμαλης στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα U17

Ο Βασίλης Τσώκας και ο Νίκος Περγάμαλης ήταν οι δύο ξιφομάχοι που ξεχώρισαν στα ευρωπαϊκά κύπελλα εφήβων σε Αυστρία και Τουρκία αντίστοιχα.

Ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό κύπελλο εφήβων στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας. Σημείωσε 4 νίκες και 2 ήττες στη φάση των πουλ και πέρασε απευθείας στο κυρίως ταμπλό των 128. Σημείωσε δύο διαδοχικές νίκες κόντρα στο Γερμανό Άντρι Χέρτβεκ (15/10), τον Σουηδό Τορ Νόλερτ (15/7) και την πορεία του σταμάτησε ο Πολωνός Μικολάι Άνταμτσικ που επικράτησε με 15/7 στη μάχη για την είσοδο στους 16 καλύτερους. Ο 15χρονος κατέκτησε την 23η θέση μεταξύ 237 αθλητών. 

Από την άλλη, στο Ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης εφήβων (U17), της Κωνσταντινούπολης συμμετείχαν οι Αριστοτέλης Αβραμίδης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων), Άγγελος Ντίβης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) και Μανώλης Μάριος Μπουλταδάκης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων). Οι ξιφομάχοι μας σημείωσαν μία νίκη στις 6 αναμετρήσεις της φάσης των πουλ και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Κατέκτησαν την 99η, 100η και 102η θέση αντίστοιχα.

Στην ίδια διοργάνωση, οι Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα), Νίκος Λιβανός (ΑΟ Ασπίδα) και Γιώργος Φραδέλλος (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) σημείωσαν 4 νίκες και 2 ήττες στις πουλ τους και πέρασαν στο κυρίως ταμπλό των “128”. Ο Λιβανός ξεπέρασε το εμπόδιο του Ουζμπέκου Σαϊντιμπροχίμ Σαϊνταγκζάμοβιτς Αλίμοφ με 15/9, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε από τον Βούλγαρο Νικολάι Τόμας Γκεοργκίεφ με 15/3 και κατέκτησε την 44η θέση. Ο Φραδέλλος επικράτησε του Μαλαισιανού Γουίλιαμ Νάιτζελ Λι με 15/12, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε από τον Βούλγαρο Σιμεόν Νταλέκοφ με 15/7 και κατέκτησε την 49η θέση. 

Ο Περγάμαλης είχε την καλύτερη πορεία μεταξύ των έξι Ελλήνων εφήβων. Νίκησε τον Βούλγαρο Νικίτα Μπόνεφ με 15/5 και τον Βούλγαρο Νίκολα Μιλάνοφ με 15/7 προτού ηττηθεί με 15/12 από τον Τούρκο Ποϊράζ Κουμούκ. Κατέκτησε την 28η θέση μεταξύ 125 αθλητών.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων:
28ος – Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα)
44ος – Νίκος Λιβανός (ΑΟ Ασπίδα)
49ος – Γιώργος Φραδέλλος (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
99ος – Αριστοτέλης Αβραμίδης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
100ος – Άγγελος Ντίβης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
102ος – Μανώλης Μάριος Μπουλταδάκης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) 

Συμμετοχή είχαμε και στο Satellite ξίφους ασκήσεως γυναικών, της Βαρκελώνης, με την Μαρία Στάμος (ΠΑΟ) και την Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω).

Η Στάμος σημείωσε 1 νίκη και 4 ήττες στην πουλ και πέρασε στο κυρίως ταμπλό των “128”, εκεί όμως ηττήθηκε από την Ιταλίδα Ελεονόρα Καντεάγκο με 15/10 και κατέκτησε την 80η θέση στη διοργάνωση. 

Από την άλλη, με 3 νίκες και 2 ήττες στην πουλ η Γαρυφάλλου πέρασε απευθείας στο κυρίως ταμπλό των “64” και στον πρώτο αγώνα νοκ-άουτ όμως ηττήθηκε με 15/11 από την Ουκρανή Αλίνα Πόλοζιουκ. Κατέκτησε την 49η θέση μεταξύ 107 ξιφομάχων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνα της σειράς Satellite της FIE πριν την έναρξη των παγκοσμίων κυπέλλων. Στις 4 Νοεμβρίου η Γαρυφάλλου θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων γυναικών στην Κωνσταντινούπολη και στις 8-9 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχουν μαζί με τη Στάμος στο παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως γυναικών.

Τα αποτελέσματα των Ελληνίδων:
49η – Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), 80η – Μαρία Στάμος (ΠΑΟ)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία