fbpx

Με 10 ξιφομάχους η Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες

Με 10 ξιφομάχους η Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με δύο ξιφομάχους σε αγώνα satellite γυναικών στη Βαρκελώνη και με οκτώ σε ευρωπαϊκά κύπελλα εφήβων/νεανίδων (U17) σε Κλάγκενφουρτ και Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Μαρία Στάμος (ΠΑΟ) θα αγωνιστούν στην τελευταία στάση της σειράς satellite στη Βαρκελώνη το Σάββατο 28 Οκτωβρίου. Για τη Γαρυφάλλου θα είναι ο τρίτος αγώνας Satellite από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου μετά την Τιμισοάρα (35η) και την Κωνσταντινούπολη (23η), ενώ η Στάμος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά. Συνολικά έχουν δηλωθεί 108 αθλήτριες.

Ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων στο Κλάγκεφουρτ της Αυστρίας. Θα αγωνιστεί το Σάββατο (28/10) κόντρα σε άλλους 239 εφήβους. Ο 15χρονος βρίσκεται στο Νο43 στην ευρωπαϊκή κατάταξη και θα διεκδικήσει μία καλή παρουσία για να προσθέσει βαθμούς στη συγκομιδή του.

Από την άλλη, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης εφήβων/νεανίδων (U17) του Σαββάτου 28/10 στην Κωνσταντινούπολη από τους εξής έξι εφήβους: Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα), Νίκος Λιβανός (ΑΟ Ασπίδα), Αριστοτέλης Αβραμίδης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων), Μανώλης Μάριος Μπουλταδάκης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων), Γιώργος Φραδέλλος (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων), Άγγελος Ντίβης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων). Ο Περγάμαλης βρίσκεται στο Νο31 της ευρωπαϊκής κατάταξης σπάθης εφήβων. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν συνολικά 129 ξιφομάχοι. 

Η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) θα είναι η μοναδική Ελληνίδα νεάνιδα στη διοργάνωση της Κυριακής 29/10 και θα επιδιώξει να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία που έχει εκτός Ελλάδας. Βρίσκεται στο Νο6 της ευρωπαϊκής κατάταξης σπάθης νεανίδων και θα κυνηγήσει τη διάκριση ανάμεσα σε 102 αθλήτριες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία