fbpx

Πλούσιο σε αγωνιστική δράση το προσεχές Σαββατοκύριακο

Πλούσιο σε αγωνιστική δράση το προσεχές Σαββατοκύριακο

Με αγώνες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό συνεχίζεται η αγωνιστική δράση για την ελληνική ξιφασκία το Σαββατοκύριακο 30/9-1/10.

Το ΟΑΚΑ και η Βάρη στην Αθήνα θα φιλοξενήσουν κύπελλα ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών και ξίφους μονομαχίας U13 / U17 αντίστοιχα. Ελληνικές παρουσίες θα έχουμε όμως και στην Τυφλίδα της Γεωργίας σε αγώνες σπάθης U17 αλλά και στη Γάνδη του Βελγίου με αγώνα σπάθης γυναικών.

1ο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών / γυναικών

ΟΑΚΑ – Σάββατο 30/9

Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το πρώτο κύπελλο στο ξίφος ασκήσεως για τη μεγάλη κατηγορία. Έχουν δηλωθεί 38 γυναίκες και 48 άνδρες. Ανάμεσά τους θα είναι και μερικοί από τους κορυφαίους ξιφομάχους του όπλου όπως η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η Μαρία Χαλδαίου, η Σταυρίνα Γαρυφάλλου, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος, ο Γιώργος Μανώλικας και ο Ηλίας Γιάννος-Ρίζος.

1ο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας παμπαίδων / παγκορασίδων (U13)

Βάρη – Σάββατο 30/9

Ο ΛΟ Βάρης έχει αναλάβει να διοργανώσει διήμερο αγώνων υπό την αιγίδα της ΕΟΞ. Το Σάββατο 30/9 θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα το κύπελλο ξίφους μονομαχίας της κατηγορίας U13 και έχουν δηλωθεί 44 παμπαίδες και 44 παγκορασίδες. Την Παρασκευή 29/9 θα διεξαχθεί και αγώνας για την κατηγορία ανάπτυξης (U10).

1ο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων / νεανίδων (U13)

Βάρη – Κύριακή 1/10

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων του ΛΟ Βάρης θα πάρουν σειρά οι έφηβοι και οι νεάνιδες του ξίφους μονομαχίας, με 71 και 48 συμμετοχές αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης εφήβων / νεανίδων (U17)

Τυφλίδα (Γεωργία) – Σάββατο 30/9 και Κυριακή 1/10

Ξεκινά η σειρά αγώνων των ευρωπαϊκών κυπέλλων εφήβων / νεανίδων και την αρχή για την Ελλάδα θα κάνουν τέσσεις ξιφομάχοι της σπάθης. Οι Ευθύμιος Γιακουστίδης (Άρης Θεσσαλονίκης) και Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) θα αγωνιστούν το Σάββατο 30/9 μαζί με άλλους 42 αθλητές. Την Κυριακή 1/10 σειρά θα πάρουν η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) και η Μάρθα Ευαγγελία Καβέλη (ΟΣΦΠ) που θα αγωνιστούν ανάμεσα σε άλλες 44 νεάνιδες.

Satellite σπάθης γυναικών

Γάνδη (Βέλγιο) – Κυριακή 1/10

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) θα κάνει τον πρώτο της αγώνα για τη χρονιά στον αγώνα Satellite σπάθης γυναικών στη Γάνδη του Βελγίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία