fbpx

Γκουντούρα: «Εύχομαι την επόμενη φορά ο τελικός να είναι ελληνικός και να ακούσουμε τον Εθνικό ύμνο»

Γκουντούρα: «Εύχομαι την επόμενη φορά ο τελικός να είναι ελληνικός και να ακούσουμε τον Εθνικό ύμνο»

Η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και η Δώρα Γκουντούρα το χάλκινο στη σπάθη γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μιλάνου.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων η Δώρα Γκουντούρα και ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης, Θανάσης Δελενίκας, μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΞ για όσα έζησαν.

Αρχικά η Γκουντούρα κόσμου είπε τα εξής: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που η σεζόν μου έκλεισε με τον πιο δυνατό τρόπο. Προφανώς και θα ήθελα να έχω διαχειριστεί καλύτερα το 14-14 του ημιτελικού και να βρισκόμασταν μαζί με τη Δέσποινα στον τελικό. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που όλη μου η πορεία μέσα στη χρονιά έφερε τα αποτελέσματα τα οποία θέλαμε. Συνοδοιπόρος σε όλο αυτό το ταξίδι ήταν ο προπονητής μου, Θανάσης Δελενίκας. Περάσαμε πολλές δυσκολίες αλλά και πολλές χαρές μαζί αυτό το χρόνο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η σκληρή δουλεία που κάναμε από κοινού μας οδήγησε στην επίτευξη των στόχων μας. Θέλω βέβαια να συγχαρώ και τη Δέσποινα για το εξαιρετικό της αποτέλεσμα, ξέρω ότι δουλεύει και προσπαθεί πάρα πολύ. Εύχομαι την επόμενη φορά ο τελικός να είναι ελληνικός, να παίξουμε παρέα και να ακούσουμε τον Εθνικό ύμνο. Έχουμε αρκετούς αγώνες μπροστά μας μέχρι να κλειδώσει η Ολυμπιακή πρόκριση. Θα συνεχίσουμμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε με το Θανάση και θέλω να πιστεύω ότι θα βρισκόμαστε στο Παρίσι το 2024. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους προσωπικούς μου χορηγούς, την Bwin, την E-food και το BBT που με στηρίζουν. Χωρίς τη δική τους βοήθεια δε θα είχε γίνει κανένα από αυτά τα αποτελέσματα».

Από την μεριά του ο Δελενίκας, ανέφερε: «Άλλη μια χρυσή σελίδα γράφτηκε για την ελληνική ξιφασκία στο Μιλάνο. Δύο μετάλλια από Ελληνίδες αθλήτριες και άλλη μία στο κυρίως ταμπλό των 64 και τόσο κοντά στις 32 απέναντι στο Νο12 του κόσμου. Είναι κάτι το μοναδικό να είμαστε και τόσο κοντά σε έναν ελληνικό τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δηλαδή στη σημαντικότερη διοργάνωση της χρονιάς και μάλιστα εντός της προ-Ολυμπιακής περιόδου. Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια. Η Δώρα δίνει κάθε μέρα τον καλύτερο της εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν τα επτά μετάλλια σε μια σεζόν. Το ίδιο κάνουν και η Μαρίνα με την Κλαιρη και ήδη έχουμε τα πρώτα καλά αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Προφανώς το ίδιο κάνει και η Δέσποινα στη Γαλλία κάνοντας και εκείνη μια εξαιρετική χρονιά με τέσσερα μετάλλια! Συνεχίζουμε ο καθένας από το πόστο του τη σκληρή δουλειά για να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία