fbpx

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με δύο πανελλήνια σε Αθήνα και Ιωάννινα (pics)

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με δύο πανελλήνια σε Αθήνα και Ιωάννινα (pics)

Επιστρέφει η Ελληνική ξιφασκία στην αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο (17-18/6) με το πανελλήνιο ξίφους μονομαχίας παμπαίδων/παγκορασίδων U13 στα Ιωάννινα, αλλά και το πανελλήνιο ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών/νέων γυναικών U20 στην Αθήνα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει αναλάβει να διοργανώσει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου το σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία των U13. Σστους ατομικούς αγώνες (17/6) θα αγωνιστούν συνολικά 59 παγκορασίδες και 68 παμπαίδες, ενώ στους ομαδικούς αγώνες (18/6) έχουν δηλωθεί 9 και 13 ομάδες αντίστοιχα.

Την πρώτη μέρα των αγώνων, η ΕΟΞ (Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας) θα διοργανώσει σε συνεργασία με την ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) και τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, Ανδρέα Καραμάνη, δράση στο πλαίσιο του εορτασμού της Ολυμπιακής ημέρας. Το συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει η Ίρις Βλαχούτσικου, μέλος του ΔΣ της ΕΟΞ.

Στις 13:00 το μεσημέρι θα παρευρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο ΠΕΑΚΙ ο Φώτης Καϊμενάκης, μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ, αλλά και ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης. Οι δύο προσκεκλημένοι θα μιλήσουν στα παιδιά για τις Ολυμπισμό και τις Ολυμπιακές αξίες και θα τους δώσουν ένα αναμνηστικό δώρο εκ μέρους της ΕΟΕ. Στα παιδιά θα μιλήσει εκ μέρους του ΔΣ της ΕΟΞ και ο Χρήστος Παυλίδης ο οποίος θα δώσει το παρών στο πρωτάθλημα.

Συμμετοχές
Αποτελέσματα

Αγωνιστική δράση θα υπάρχει και στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ λόγω του πανελλήνιου πρωταθλήματος ξίφους ασκήσεως νέων (U20), με το οποίο θα ολοκληρωθούν οι εγχώριοι αγώνες της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στο συγκεκριμένο όπλο.

Συνολικά θα αγωνιστούν 44 νέες γυναίκες και 48 νέοι άνδρες στους ατομικούς αγώνες (17/6) και από 6 ομάδες σε κάθε κατηγορία στους ομαδικούς αγώνες (18/6).

Το παρών θα δώσει στους νέους ο έφηβος Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) ο οποίος έχει κατακτήσει και τα τρία κύπελλα που έχουν διεξαχθεί στην κατηγορία. Απέναντί του θα έχει δυνατά ονόματα όπως ο Κωνσταντίνος Τερτίπης (ΑΟΞ Αιγάλεω), ο Μάνος Αποστολόπουλος (ΑΞΙΑ), ο Παύλος Πανουργιάς (ΑΑΟΞ Αιγάλεω), ο Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω), ο Δημήτρης Σαχινίδης (ΓΕ Φλώρινας) και ο πρωταθλητής τον εφήβων, Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕ Φλώρινας).

Στις νέες η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Αριάδνη Νάσκαρη (ΟΞΙ Γλυφάδας) έχουν μοιραστεί τις νίκες στα τρία φετινά κύπελλα. Η Νάσκαρη όμως δεν θα είναι παρούσα στο πρωτάθλημα, όπως και η Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας) που βρίσκεται στο No. 2 της πανελλήνιας κατάταξης. Το παρών θα δώσουν όμως η Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ) που έχουν ανέβει φέτος στο βάθρο της κατηγορίας.

Συμμετοχές
Αποτελέσματα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία