fbpx

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διάλεξη για το safeguarding στην ΕΟΕ

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διάλεξη για το safeguarding στην ΕΟΕ

Το περασμένο Σάββατο 10/6 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΟΕ (Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) η 2η διάλεξη με θέμα «Safeguarding – Προστασία και Ασφάλεια στην Ξιφασκία» από την Ίριδα Βλαχούτσικου, που είναι μέλος της επιτροπής «Γυναίκα και Ξιφασκία» της FIE (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας).

Όσοι παρακολούθησαν τη διάλεξη, ενημερώθηκαν για τους ορισμούς και το θεσμικό πλαίσιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας FIE, την αποστολή της ΕΟΞ και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Στην διάλεξη έδωσε το παρών και ο εκτελεστικός πρόεδρος της FIE, Μανώλης Καταιαδάκης, ο οποίος επισήμανε την σπουδαιότητα του θέματος αυτού, αναφέρθηκε στις ενέργειες της παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας προς αυτή την κατεύθυνση και τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα πλάνο δράσης και στην Ελλάδα.

Μέσα από νέους κανονισμούς, διαδικασίες και εκπαίδευση ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί βημά-βήμα η εφαρμογή του safeguarding, δηλαδή η ασφάλεια και η προστασία όλων των εμπλεκόμενων μερών στο αθλητικό οικοδόμημα. Η 3h διάλεξη θα προγραμματιστεί για το φθινόπωρο στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία