fbpx

Grand Prix – Σεούλ: Πρεμιέρα για Γκουντούρα και Γεωργιάδου στη Νότια Κορέα

Grand Prix – Σεούλ: Πρεμιέρα για Γκουντούρα και Γεωργιάδου στη Νότια Κορέα

Οι δύο Ελληνίδες ξιφομάχοι ξεκινούν τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/4) την προσπάθειά τους στο κυρίως ταμπλό των “64” του Grand Prix σπάθης της Σεούλ.

Η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου θα κάνουν τον πρώτο τους αγώνα εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης στο τρίτο Grand Prix της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού γύρου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (28/4) έμαθαν τις πρώτες αντιπάλους τους στο γύρο των “64”. Η Γεωργιάδου θα αντιμετωπίσει τη 17χρονη Αμερικανίδα Λόλα Πόσικ, το Νο164 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο12 των ΗΠΑ, ενώ η Γκουντούρα θα αντιμετωπίσει την 21χρονη Ισπανίδα Αϊνόα Πέρεθ, το Νο163 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο6 της Ισπανίας. Οι δύο Ελληνίδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους με τις αντιπάλους τους.

Βάσει της κλήρωσης η διασταύρωση των αγώνων θα τις βρει αντιμέτωπες μόνο στον τελικό και όχι νωρίτερα. Μέχρι να φτάσουν εκεί όμως θα έχουν δυνατές αντίπαλες να αποκλείσουν. Η Γεωργιάδου για να φτάσει στον τελικό ενδέχεται να δώσει μάχη στον προημιτελικό με την Ουγγαρέζα Ανίτα Μάρτον (FIE Νο17) ή της Κορεάτισσα Σοεγιόν Τσόι (FIE Νο16), ενώ στη συνέχεια ενδέχεται να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Ουκρανή Όλγα Καρλάν (FIE Νο9) ή την Ροσέλα Γκρεγκόριο (FIE Νο8). Η Γκουντούρα από την άλλη ενδέχεται να διασταυρωθεί στις 16 με την Ιταλίδα Κιάρα Μορμίλε (Νο27), στις 8 με την Γαλλίδα Καρολίν Κερολί (No11) ενώ στα ημιτελικά με την Αζέρα Άνα Μπάστα (Νο3) ή την Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Ταρτακόφσκι (Νο14).

Θυμίζουμε ότι, ο πρώτος γύρος θα ξεκινήσει στις 4:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/4) και οι ημιτελικοί έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 12:00 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία