fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Εκτός προγράμματος και το Grand Prix Πολωνίας

Παγκόσμιο Κύπελλο: Εκτός προγράμματος και το Grand Prix Πολωνίας

Η Πολωνία αποφάσισε τη ματαίωση του παγκοσμίου κυπέλλου ξίφους ασκήσεως γυναικών στο Πόζναν στο πλαίσιο της αντίδρασης που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση να επιστρέψουν υπό καθεστώς ουδετερότητας αθλητές και αθλήτριες από Ρωσία και Λευκορωσία.

 Τρεις σταθμοί του παγκοσμίου κυπέλλου έχουν πλέον ματαιωθεί μετά την απόφαση της FIΕ, κάτι που προκαλεί κρίση ενόψει των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η πολωνική ομοσπονδία του αθλήματος, η PZS, αναφέρει ότι η νέα εξέλιξη αναφορικά  με την συμμετοχή των αθλητριών από τις 2 χώρες σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη δράση. «Η ομοσπονδία της Πολωνίας αναφέρει ότι εξαιτίας της αλλαγής από τη διεθνή ομοσπονδία αναφορικά με την παρουσία αθλητριών από Ρωσία και Λευκορωσία αναγκάζεται να ματαιώσει το τουρνουά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί έχουν ήδη ματαιωθεί οι αγώνες στο Ταουμπερμπισοφσάιμ στη Γερμανία και στο Σεντ Μοτ ντε Φοσέ στη Γαλλία, σταθμοί που ήταν και προκριματικοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ Σουηδία και Δανία είναι μεταξύ άλλων χωρών που έχουν ήδη ενημερώσει ότι δεν θα διοργανώσουν τουρνουά με την παρουσία Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία