fbpx

Ευρωπαϊκό Ε/Ν: Στην 5η θέση ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος στο ξίφος μονομαχίας στην Πολωνία

Ευρωπαϊκό Ε/Ν: Στην 5η θέση ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος στο ξίφος μονομαχίας στην Πολωνία

Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, κατακτώντας την 5η θέση μεταξύ 235 συμμετοχών, πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας Εφήβων, που διεξήχθη στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Ο νεαρός Έλληνας ξιφομάχος είχε 5/1 (νίκες/ήττες) στις πουλ και πέρασε απευθείας στο ταμπλό των 128. Απέκλεισε με τη σειρά τον Ελβετό Τζιανλούκα Βιχτ (13-12), τον Ελβετό Αρτούρ Φαβρ (15-9), τον Έλληνα συναθλητή του Κωνσταντίνο Καραμπαση (15-12) και τον Πολωνό Σιμόν Βάλκιβιακ (15-10), προτού σταματήσει την πορεία του ο Γάλλος Τεό Μιτρέλ (15-11) στη μάχη για το βάθρο.

Ο Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ήταν αήττητος στον προκριματικό γύρο, πέρασε επίσης άνευ αγώνα απευθείας στους καλύτερους 128 και στη συνέχεια επικράτησε επί του Τζαμαϊκανού Αμάνι Κάμπελ Οκόλο (15-13) και επί του Πολωνού Μαρτσίν Σίβεκ (15-8) προτού ηττηθεί από το φίλο και συναθλητή του. Στην τελική κατάταξη κατέκτησε την 20η θέση.

Στη διοργάνωση είχαμε άλλες δύο ελληνικές παρουσίες με τους Φώτη Μήνο (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου) και Ευάγγελο Ομηρόλη (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου). Ο 13χρονος Ομηρόλης δεν μπόρεσε σημειώσει νίκη στις πουλ και ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 228η θέση.

Ο 14χρονος Μήνος από την άλλη σημείωσε 2 νίκες σε 5 αναμετρήσεις και πέρασε στο κυρίως ταμπλό, στο γύρο των 256 όμως ηττήθηκε από τον Πολωνό Μπάρτοζ Κούζνικ με 15-11 και κατέκτησε την 152η θέση στο σύνολο.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων του Ταλίν. Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε μετά από μία δύσκολη περίοδο προετοιμασίας στη Βουδαπέστη. Θέλω να αφιερώσω αυτό το αποτέλεσμα στους γονείς μου που με στηρίζουν ό,τι και αν κάνω», είπε ο Θεοδωρόπουλος μετά το πέρας των αγώνων.

Αποτελέσματα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία