fbpx

Γεωργιάδου στο ApexSports.gr: «Θέλω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς» (vid)

Γεωργιάδου στο ApexSports.gr: «Θέλω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς» (vid)

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Δέσποινα Γεωργιάδου, παραχώρησε συνέντευξη στο ApexSports.gr και τη Μαρία Σκοπελίτου, μιλώντας για τους στόχους της, για τη ζωή της στη Γαλλία και όχι μόνο.

Μετά το πρόσφατο χρυσό μετάλλιο στη σπάθη στο Grand Prix της Τύνιδας, που είναι και το δεύτερο διαδοχικό, η ξιφομάχος του Παναθηναϊκού, πρόσθεσε ακόμα μια σπουδαία επιτυχία στο βιογραφικό της.

Εκτός αυτού, έχει κατακτήσει ένα από τα χάλκινα μετάλλια στο αγώνισμα της σπάθης γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας του 2022, που διεξήχθη στο Κάιρο της Αιγύπτου και ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Χαμμαμέτ της Τυνησίας. Ακόμα, έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Grand Prix της Ορλεάνης, Γαλλία, 2021, το χάλκινο μετάλλιο στο Grand Prix της Ορλεάνης, Γαλλία, 2022. Μάλιστα, έχει φτάσει στην υψηλότερη κατάταξη Νο3 στη σπάθη τη σεζόν 2021-2022.

Πλέον, η Γεωργιάδου μένει μόνιμα στην στην Ορλεάνη της Γαλλίας, όπου πραγματοποιεί το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας της.

Στη συνέντευξή της στο ApexSports.gr, μίλησε για την ενασχόληση της με το άθλημα και για την απόφαση της να μετακομίσει στην Γαλλία.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το πως μπορεί να προβληθούν μικρά αθλήματα, είπε: «Πολλές φορές μεγάλα αποτελέσματα κρύβονται σε μικρούς τίτλους. Συνεπώς, θα ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένη αν έβλεπα να προβάλλονται περισσότερο οι διακρίσεις αθλητών στα ερασιτεχικά αθλήματα, ώστε να βλέπουν και οι ίδιοι ότι μέσα από την προσπάθειά τους, υπάρχει μια ανταπόκριση».

Στη συνέχεια, είπε για το μεγάλο ποσοστό παιδιών που σταματάνε την ξιφασκία στην ηλικία των 16, κάτι, που όπως τόνισε οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ενώ ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχει ασφάλιση στους αθλητές μεγάλου επιπέδου.

«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος να ασφαλιζόμαστε αθλητές συγκεκριμένου επιπέδου, γιατί μπορεί να είναι το πάθος μας αυτό που κάνουμε, αλλά είναι ταυτόχρονα και οι δουλειά μας. Οπότε, χωρίς ασφάλιση είναι σα να μη δουλεύεις μέχρι την ηλικία που θα αποφασίσεις να σταματήσεις και αυτό είναι κακό και για την μετά πορεία σου, αλλά και κατά τη διάρκεια. Συνεπώς, θα ήθελα με κάποιο τρόπο αυτό να αλλάξει, ώστε να μπορούν οι αθλητές να έχουν ένσημα και ασφάλιση και ότι συνεπάγεται με αυτά», κατέληξε η Γεωργιάδου.

Προς το τέλος της συνέντευξης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ξεκαθάρισε την επιθυμία της για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι και ο μεγαλύτερος της στόχος, όπως είπε.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία