fbpx

Grand Prix: Ιδανικό ξεκίνημα για Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκούντουρα

Grand Prix: Ιδανικό ξεκίνημα για Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκούντουρα

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Grand Prix της Τύνιδας η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκούντουρα, καθώς αμφότερες πέτυχαν νίκες στις πρώτες τους αναμετρήσεις.

Πρώτη αγωνίστηκε στην πίστα 6 η Δώρα Γκουντούρα, κόντρα στην Ουζμπέκα Ζαϊνάμπ Νταγιμπέκοβα και επικράτησε με 15-10. Η Ελληνίδα είχε οριακό προβάδισμα με 8-7 στο πρώτο μισό αλλά στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και άνοιξε τη διαφορά.

Στη φάση των 32 θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρέζα Άνα Μάρτον. Η 27χρονη έχει δυνατό παλμαρέ με ένα χάλκινο σε παγκόσμιο, ένα χάλκινο και ένα αργυρό σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 5 αργυρά σε γκραν πρι, 7 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα και την 4η θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Τα περισσότερα μετάλλια τα είχε κατακτήσει μεταξύ 2015-2018. Δεν αγωνίστηκε καθόλου την σεζόν μετά το Τόκιο (2021-2022) καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με το Grand Prix της Τύνιδας και θεωρείται ιδιαίτερα δυνατή αντίπαλος.

Στη μεθεπόμενη αναμέτρηση στην ίδια πίστα η Δέσποινα Γεωργιάδου επιβλήθηκε εύκολα επί της Ιταλίδας Μικέλα Λάντι με σκορ 15-10. Επόμενη αντίπαλος της αθλήτριας του Χρήστου Σαΐνη θα είναι η 21χρονη Βουλγάρα Γιοάνα Ιλίεβα (Νο20 FIE) η οποία ακόμα δεν έχει μεγάλες διακρίσεις σε επίπεδο γυναικών.

Γκουντούρα και Γεωργιάδου θα αγωνιστούν στην κίτρινη πίστα στις 15:55 και 16:25 (ώρα Ελλάδας) αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά εδώ: https://www.fencingtimelive.com/…/AE65FC39F2094D918989E

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία