fbpx

Με τρεις εγχώριες διοργανώσεις θα ξεκινήσει το 2023 σε Μελίσσια και ΟΑΚΑ

Με τρεις εγχώριες διοργανώσεις θα ξεκινήσει το 2023 σε Μελίσσια και ΟΑΚΑ

Ο Λύγκας Πεντέλης διοργανώνει υπό την αιγίδα της ΕΟΞ το Κύπελλο Ελλάδος ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών/νέων γυναικών (U20).

Συνολικά θα αγωνιστούν 49 νέες και 36 νέοι και ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και οι κορυφαίοι της πανελλήνιας κατάταξης, ο Άγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ) και η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα).

Ο Ρασπόπτσης έχει ήδη δύο νίκες σε ΟΑΚΑ και Κρήτη και η Ροδοπούλου έχει ήδη μια νίκη στην Κρήτη. Απούσα θα είναι η νικήτρια του πρώτου φετινού κυπέλλου U20, Αργυρένια Μουρίκη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας).

Το Σάββατο (14/1) αγωνιστική δράση θα έχουμε και στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ όπου θα πάρουν θέση στις πίστες 53 νέοι και 45 νέες στο Κύπελλο Ελλάδος σπάθης νέων ανδρών/νέων γυναικών (U20). Ο Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) έχει πάρει ήδη δύο χρυσά μετάλλια στα προηγούμενα δύο κύπελλα νέων U20 σε ΟΑΚΑ και Ιωάννινα και θα δώσει το παρών για να διεκδικήσει το απόλυτο 3/3. Στις νέες η Κωνσταντίνα Κεφάλα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η νεάνιδα Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) έχουν ανέβει από μία φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μόνο η πρώτη όμως θα είναι παρούσα στο τρίτο και τελευταίο κύπελλο για τη σεζόν. Η Κουρούση θα απουσιάζει καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό σε αγώνες της κατηγορίας της.

Το τελευταίο κύπελλο για τη σεζόν 2022-2023 για την κατηγορία εφήβων-νεανίδων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (15/1). Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) επέλεξε να επικεντρωθεί στους αγώνες του ευρωπαϊκού τουρνουά U17 και θα καταγράψει και τρίτη απουσία. Η συναθλήτριά της, Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) θα έχει ανοιχτό το πεδίο για να κάνει το 3/3 στις νίκες της στα φετινά κύπελλα νεανίδων, ακριβώς όπως και ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) στους εφήβους. Στις πίστες θα αγωνιστούν συνολικά 48 νεάνιδες και 58 έφηβοι. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία