fbpx

Ευρωπαϊκό Κύπελλο U17: “Χάλκινος” ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης στη Μπρατισλάβα

Ευρωπαϊκό Κύπελλο U17: “Χάλκινος” ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης στη Μπρατισλάβα

Το χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα, κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων της Μπρατισλάβα, ο Κωσταντίνος Καραμπάσης.

Ο Έλληνας ξιφομάχος, πάλεψε στα ημιτελικά με τον Νόαμ Ντουχέν από την Γαλλία, όμως ηττήθηκε με 15/10 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μαζί με τον Λεονάρντο Κορτίνι.

Για να φτάσει στα ημιτελικά, ο Καραμπάσης πέρασε από το κυρίως ταμπλό των “256”, όπου νίκησε τον Ντάνιελ Λι από τις ΗΠΑ με 15/9. Στη συνέχεια, επικράτησε στους “128” του Γερμανού Τζορτζ Πετράχ με 15/13, στους “64” του Αλεσάντρο Σιμεόνε από την Ρουμανία με 15/10, στους “32” του Γερμανού Σελίβερστοβ Ολεξάντρ με 15/5, και στους “16” του Ισπανού Κιρίλ Λέπκανιτς με 15/6.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Καραμπάσης πέρασε στους “8”, επικρατώντας του Αμερικανού, Ίμπεκ Ελιάχ για να ηττηθεί αργότερα στους “4”, εξασφαλίζοντας την 3η θέση.

Ο Καραμπάσης με αυτή την εμφάνιση αναμένεται να “σκαρφαλώσει” ακόμα πιο ψηλά από τη 10η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη εφήβων στην οποία είχε πλασαριστεί μετά το αργυρό μετάλλιο της Λειψίας. 

Για την Ελλάδα συμμετείχαν και οι Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Νίκος Πασσιάς (ΑΑ Ιωαννίνων) και Βασίλης Φούκας (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), που ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους στις θέσεις 50, 195 και 181 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία