fbpx

Grand Prix: Στο κυρίως ταμπλό της Τύνιδας Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα

Grand Prix: Στο κυρίως ταμπλό της Τύνιδας Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα

Στην Τύνιδα της Τυνησίας θα πραγματοποιηθεί η 3η μεγάλη διεθνής διοργάνωση σπάθης γυναικών για την τρέχουσα σεζόν, το χρονικό διάστημα 13-15/01, και η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) με τη Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) δεν θα μπορούσαν να λείπουν.

Το Grand Prix της Τύνιδας θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13/01 με το προκριματικό ταμπλό της σπάθης ανδρών και το Σάββατο 14/01 θα διεξαχθεί το προκριματικό ταμπλό της σπάθης γυναικών.

Την Κυριακή 15/01 θα διεξαχθούν ταυτόχρονα τα κυρίως ταμπλό των “64”, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η Γεωργιάδου και η Γκουντούρα, που βρίσκονται στο αντίστοιχα στο No. 3 και στο No. 11 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστούν απευθείας στο κυρίως ταμπλό της Κυριακής.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι το επίπεδο της διοργάνωσης είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς από τις 30 καλύτερες αθλήτριες της παγκόσμιας κατάταξης θα λείπουν μόνο η Σογιόν Τσουέι (Κορέα – No. 12), η Άνα Ελίζαμπεθ Στόουν (ΗΠΑ – No. 13), η Σάρα Νουτσά (Γαλλία – No. 14) και η Γκαμπριέλα Πέιτζ (Καναδάς – No. 29).

Στο περσινό Παγκόσμιο κύπελλο σπάθης της Τυνησίας, η Δέσποινα Γεωργιάδου είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, εκεί όμως είχε ηττηθεί από την, μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Εμούρα Μισάκι (Ιαπωνία).

Η διοργάνωση φέτος αναβαθμίστηκε από τη FIE σε Grand Prix, γεγονός που σημαίνει ότι δίνει και περισσότερους βαθμούς για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο φετινό καλεντάρι της FIE υπάρχουν 5 Παγκόσμια κύπελλα, 3 Grand Prix, τα 4 Ηπειρωτικά πρωταθλήματα και βέβαια το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μιλάνου (Ιταλία).

Στη σπάθη Γυναικών, έχουν ήδη διεξαχθεί ένα Παγκόσμιο κύπελλο (Αλγέρι, Αλγερία) και ένα Grand Prix (Ορλεάνη, Γαλλία), με την Ελλάδα να μετράει ήδη δύο χάλκινα μετάλλια, χάρη στην Γκουντούρα και στη Γεωργιάδου αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία