fbpx

Ανασκόπηση Ξιφασκίας 2022 (pics)

Ανασκόπηση Ξιφασκίας 2022 (pics)

Οι Έλληνες ξιφομάχοι “έλαμψαν” στις διεθνείς διοργανώσεις του 2022, φέρνοντας πολλές επιτυχίες για την χώρα μας και ανεβάζοντας την Ελληνική ξιφασκία ψηλά.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου έκλεισε τη χρονιά με 3 μετάλλια αφού, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στην Τυνησία, το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κάιρο και το χάλκινο μετάλλιο στο Grand Prix της Ορλεάνης. Μάλιστα, κατέχει την 3η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη.

Όσον, αφορά την Δώρα Γκουντούρα, που μαζί με τη Γεωργιάδου διαπρέπουν για την Ελλάδα στο εξωτερικό, μέτρησε δύο μετάλλια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε στο Γαλλικό Κύπελλο το Χάλκινο μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στο Αλγέρι, επίσης, το χάλκινο.

Στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας U23, η Νεφέλη Ροδοπούλου ανέβηκε στο βάθρο και συγκεκριμένα στο τρίτο σκαλί.

Από την άλλη, η Σταυρίνα Γαρυφάλλου, “σάρωσε” μέσα στην χρονιά. Μετά τα δύο διαδοχικά χρυσά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της Ρουμανίας και της Σλοβακίας η 16χρονη ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους ασκήσεως νεανίδων. Με την 5η θέση στο κύπελλο της γαλλικής πόλης που βρίσκεται στα προάστια της Μασσαλίας η Γαρυφάλλου πρόσθεσε άλλους 42 βαθμούς στην βαθμολογική συγκομιδή της για την ευρωπαϊκή κατάταξη νεανίδων και διατηρεί με μεγάλη διαφορά την 1η θέση

Όσον αφορά, τα αγόρια U17, ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Οι διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξίφους μονομαχίας ανδρών, που έγινε στο ΟΑΚΑ πήρε ο Σάββας Καββαδίας του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε στη 2η θέση Ευάγγελος Ρασπόπτσης, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Παναγιώτης ΘεοδωρόπΣουλος και Αλέξανδρος Ταλιώτης.

Στις γυναίκες την 1η θέση πήρε η Νεφέλη Ροδοπούλου, τη 2η η Ιρίνα Μαυρικίου και την 3η η Ειρήνη Καραμπίνη μαζί με την Ελένη Πασχαλίδου.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως ανδρών, το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος, το ασημένιο ο Θοδωρής Νάκης και το τρίτο πήραν αμφότεροι Ηλίας Γιάννος και Δημήτρης Δούδος.

Στο αντίστοιχο των γυναικών, στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ελένη Χαλδαίου, στο δεύτερο η Σταυρίνα Γαρυφάλλου, ενώ το συμπλήρωσαν οι Ελένη Μπαλλου με την Μαρία Κοντοχριστοπούλου.

Όσον αφορά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σπάθης ανδρών-γυναικών, ακυρώθηκε λόγω μη επαρκούς συμμετοχής Σωματείων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία