fbpx

Στη Γαλλία η καλύτερη επίδοση του Γκίκα για το 2022

Στη Γαλλία η καλύτερη επίδοση του Γκίκα για το 2022

Ο Δημήτρης Γκίκας έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους ασκήσεως, στη Γαλλία. Στις τρεις πρώτες φετινές συμμετοχές του στα ευρωπαϊκά κύπελλα της Βαρσοβίας, της Νυρεμβέργης και της Βουδαπέστης είχε καταταχθεί 94ος, 104ος και 69ος.

Στις (10/12) όμως έκανε τον καλύτερο αγώνα της αθλητικής του πορείας μέχρι σήμερα. Απέκλεισε δυνατούς αντιπάλους και βρέθηκε άξια εντός της οκτάδας. Η 7η θέση που κατέκτησε τελικά είναι το πρώτο βήμα για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στη συνέχεια. Επίση, με τους 42 βαθμούς που εξασφάλισε ανέβηκε στην 23η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων.

Ο Γκίκας για τις επιδόσεις του, το 2022, είπε τα εξής: «Αν και η μέρα ξεκίνησε μέτρια στην πουλ ο ρυθμός και η απόδοση ανέβηκαν στον δεύτερο γύρο. Κατάφερα έτσι να κατακτήσω την έβδομη θέση και να πετύχω έναν μεγάλο στόχο που είχαμε θέσει με τον προπονητή μου, να είμαι εντός των πρώτων οκτώ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και συγχρόνως αισθάνομαι έτοιμος να προσπαθήσω να βρεθώ την επόμενη φορά στην τετράδα. Η δουλειά λοιπόν συνεχίζεται…».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία