fbpx

“Έλαμψε” ο Καραμπάσης στο ξίφος μονομαχίας το 2022

“Έλαμψε” ο Καραμπάσης στο ξίφος μονομαχίας το 2022

Ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης ο οποίος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων τον Απρίλιο του 2022 είχε κατακτήσει την 10η θέση δεν είχε το ιδανικό ξεκίνημα στο Ευρωπαϊκό circuit του 2023.

Στα 4 Ευρωπαϊκά Κύπελλα εφήβων που συμμετείχε τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο κατατάχθηκε 38ος, 78ος, 83ος και 37ος αντίστοιχα.

Στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας στη Λειψία όμως, ο αθλητής του Γιώργου Πασσά πήγε αποφασισμένος και έφερε το αποτέλεσμα που κυνηγούσε φέτος, μία θέση όχι μόνο στην οκτάδα, αλλά στο βάθρο των νικητών. Το αργυρό μετάλλιο σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση (συντελεστής βαθμολόγησης 3.0) του έδωσε 78 βαθμούς οι οποίοι τον ανέβασαν στην 10η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων.

Ο Καραμπάσης δήλωσε τα εξής για την επιτυχία του: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που έφερα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το μετάλλιο αυτό μου δίνει ώθηση να συνεχίσω να προπονούμαι και να προσπαθώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΞ που με στήριξε οικονομικά μετά τη 10η θέση που κατέκτησα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έτσι είχα την ευκαιρία να πάρω εμπειρίες και να βρεθώ στα μετάλλια για πρώτη φορά σε αγώνα του εξωτερικού. Ευχαριστώ επίσης τον προπονητή μου, Γιώργο Πασσά, που βρίσκεται πάντα δίπλα μου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία