fbpx

Σεμινάριο προπονητών ξίφους μονομαχίας διοργανώνει η ΕΟΞ

Σεμινάριο προπονητών ξίφους μονομαχίας διοργανώνει η ΕΟΞ

Η ΕΟΞ (Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας) σε συνεργασία με την ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) και το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Αλληλεγγύη», φέρνουν στην Αθήνα για πενθήμερο σεμινάριο τον σπουδαίο Γάλλο μετρ ξιφασκίας Ντανιέλ Λεβαβασσέρ.

Θα είναι το πρώτο από τα τρία σεμινάρια επιμόρφωσης προπονητών που διοργανώνεται από την ΕΟΞ με τη στήριξη της ΕΟΕ και του προγράμματος Olympic Solidarity της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Θα ακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια και για τα άλλα δύο όπλα της ξιφασκίας, τη σπάθη και το ξίφος ασκήσεως. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου δε θα έχει κόστος συμμετοχής και μάλιστα θα καλυφθούν από το πρόγραμμα και τα έξοδα διαμονής των προπονητών ξίφους μονομαχίας της περιφέρειας.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μεταξύ 19-23/12 στην αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ» του ξενοδοχείου Airotel Stratos Vassilikos.

Ποιος είναι ο Ντανιέλ Λεβαβασσέρ:

Ως αθλητής, ο 74χρονος Γάλλος ήταν επί μία δεκαετία μέλος της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας (1967-1977), μέσα στην οποία κατέκτησε δύο εθνικούς τίτλους στο ξίφος μονομαχίας ανδρών το 1969 και το 1970 και συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1972 και το 1976.

Στη συνέχεια ξεκίνησε μία πραγματικά σπουδαία προπονητική καριέρα η οποία συνδυάστηκε με θέσεις ευθύνης στη γαλλική ομοσπονδία ξιφασκίας, στο υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού και γενικότερα στο Γαλλικό αθλητικό οικοδόμημα.

Μέσα στα 50 χρόνια της προπονητικής τους καριέρας οι αθλητές και οι αθλήτριές του έχουν κατακτήσει 18 Ολυμπιακά μετάλλια (9 χρυσά, 4 ασημένια, 5 χάλκινα), 27 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (16 χρυσά, 4 ασημένια, 7 χάλκινα) και συνολικά 96 μετάλλια σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων, των διεθνών ηλικιακών πρωταθλημάτων κ.α.

Εδώ και δεκαετίες έχει δημιουργήσει και τη δική του ακαδημία με όνομα Team «Levavasseur» και μέσω αυτής κάνει επιμορφωτικά σεμινάρια ανά τον κόσμο. Είναι ένας προπονητής παγκοσμίου φήμης στο άθλημα της ξιφασκίας και για αυτό είναι κοινά αποδεκτός ο τιμητικός χαρακτηρισμός «maître» (μετρ, δάσκαλος) που του αποδίδεται. Από τη φετινή χρονιά έχει αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής προπονητή της Εθνικής ομάδας ξίφους μονομαχίας ανδρών-γυναικών της Κίνας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία