fbpx

Βραβεία ΠΣΑΤ: Γεωργιάδου και Νάσκαρη ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του 2022

Βραβεία ΠΣΑΤ: Γεωργιάδου και Νάσκαρη ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του 2022

Η ελληνική ξιφασκία έχει διπλή παρουσία στην ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες του 2022, με τη Δέσποινα Γεωργιάδου και με την Αριάδνη Νάσκαρη

Η Γεωργιάδου το καλοκαίρι του 2021 είχε κλείσει την σεζόν 2021-2022 στην 37η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σπάθης γυναικών. Από το Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και σήμερα έχει “σκαρφαλώσει” στο Νο3 του κόσμου και μετρά, μεταξύ άλλων, τρεις μεγάλες διακρίσεις: το χρυσό στο Grand Prix της Ορλεάνης (Γαλλία) τον Νοέμβριο του 2021, το αργυρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hammamet (Τυνησία) το Μάιο του 2022 και βέβαια την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών του Κάιρου (Αίγυπτος) τον Ιούλιο του 2022. Μαζί με τη Δώρα Γκουντούρα στο ατομικό της σπάθης, αλλά και μαζί με τις Γκουντούρα, Παΐζη και Μπένου στο ομαδικό της σπάθης διεκδικούν με αξιώσεις την εκπροσώπηση της ελληνικής ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς του 2024 στο Παρίσι.

Η 17χρονη Νάσκαρη η οποία αυτή τη στιγμή είναι στο Νο1 της ελληνικής κατάταξης ξίφους ασκήσεως νέων γυναικών (U20) είχε κατακτήσει μαζί με το ομαδικό του ξίφους ασκήσεως την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων της Σερβίας. Από τον ΠΣΑΤ θα βραβευτεί ως ανερχόμενη αθλήτρια του μοντέρνου πεντάθλου, καθώς σημείωσε σημαντικές διακρίσεις στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών του Ολυμπιακού αθλήματος που περιλαμβάνει και την ξιφασκία.

Μεταξύ των υποψήφιων γυναικών μόλις 5 είναι αυτές με μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών του 2022 και μάλιστα σε αγώνισμα αθλήματος που είναι ενταγμένο στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του 2024, ενώ πολύ λίγες Ελληνίδες βρίσκονται και στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών των αθλημάτων τους. Η Γεωργιάδου ανήκει και στις δύο κατηγορίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία