fbpx

Αποσύρει τα νομικά μέτρα κατά της FIE η Ρωσία

Αποσύρει τα νομικά μέτρα κατά της FIE η Ρωσία

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε η Ρωσία στην κόντρα της με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE), ως προς τη δυνατότητα Ρώσων αθλητών στις διοργανώσεις της. Συγκεκριμένα, η FIE από τον Μάρτιο έχει απαγορεύσει τη συμμετοχή όλων των αθλητών της Ρωσίας στις επίσημες διοργανώσεις της, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Αν και είχε ανακοινωθεί από καιρό πως στο συνέδριο της FIE τον Νοέμβριο θα συζητιόταν μία πιθανή άρση αυτού του μέτρου, ψηφίστηκε τελικά να… μην ληφθεί απόφαση και το ζήτημα να παραπεμφθεί για το μέλλον. Η Ρωσική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FFR) κινήθηκε έκτοτε νομικά, καταφεύγοντας σε δικαστήριο της Ελβετίας και ζητώντας να ανατραπεί η απόφαση. Αυτό όμως δεν ισχύει πια.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρόεδρος της FFR, Άλισερ Ουσμάνοφ, η Ομοσπονδία αποφάσισε να αναστείλει τη νομική της “επίθεση” και να περιμένει έως το επόμενο συνέδριο της FIE που είναι προγραμματισμένο για τον Μάρτιος. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως εάν ούτε τότε ληφθεί απόφαση άρσης των μέτρων, πλέον η νομική οδός θα ακολουθηθεί δίχως αμφιβολία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία