fbpx

Παγκόσμιο: Στην 21η θέση στο ξίφος μονομαχίας η Νεφέλη Ροδοπούλου

Παγκόσμιο: Στην 21η θέση στο ξίφος μονομαχίας η Νεφέλη Ροδοπούλου

Στην 21η θέση έφτασε η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας της κατηγορίας των νέων γυναικών για τη σεζόν 2022-2023, πραγματοποιώντας την καλύτερη Ελληνική εμφάνιση στη διοργάνωση.

Η νεαρή αθλήτριας της ξιφασκίας είχε απολογισμό 3 νίκες και μία ήττα, με την οποία αποκλείστηκε στη φάση των “32” του θεσμού. Αρχικά είχε bye πρόκριση στο γύρο των “256”, για να αντιμετωπίσει την Γερμανίδα Λάουρα Αμιάν στην επόμενη φάση, και να την κερδίσει 15/9.

Στη φάση των “64” επικράτησε της Πολωνής Σεσίλια Τσιεσλίκ με σκορ 15/14, για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου εκεί ηττήθηκε από την Αυστριακή Ελεονώρα Πράξμαρερ με σκορ 13/8.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες Ελληνικές εκπροσωπήσεις, η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) είχε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογική θέση (60η θέση), έχοντας απολογισμό 2 νίκες και μία ήττα, που την απέκλεισε στη φάση των “64”.

Στη φάση των “256” είχε bye πρόκριση, για να τεθεί αντιμέτωπη με την Πολωνή Λιλιάνα Πορβόλ, και να την κερδίσει με σκορ 15/14. Στον επόμενο γύρο ηττήθηκε από την Ιταλίδα Κάρολα Μακκάγνο με σκορ 15/9.

Η Χριστίνα Αλεξάνδρα Μπορονκάι (Λύγκας Πεντέλης) σταμάτησε την πορεία της στη φάση των “256” με ήττα από την Ρουμάνα Ρενάτα Αχιντέ με σκορ 15/13, ενώ η Βασιλική Βουτσινά (Λύγκας Πεντέλης) και Λυδία Παπαδοπούλου (Λύγκας Πεντέλης) ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους προσπάθειες στις θέσεις T182 και 185 αντίστοιχα.

Ελληνική συμμετοχή είχαμε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών (U20), από τον Κωνσταντίνο Τερτίπη (ΑΟΞ Αιγάλεω), που αγωνίστηκε στο Λέσνο της Πολωνίας.

Ο Τερτίπης, που βρίσκεται στην 228η θέση στην ατομική κατάταξη της FIE αποκλείστηκε στη φάση των προκριματικών αγώνων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία