fbpx

Με έξι συμμετοχές στα Παγκόσμια Κύπελλα Γερμανίας και Πολωνίας η Ελλάδα

Με έξι συμμετοχές στα Παγκόσμια Κύπελλα Γερμανίας και Πολωνίας η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στο Laupheim της Γερμανίας, με 5 νεαρές αθλήτριες στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας της κατηγορίας των νέων γυναικών για τη σεζόν 2022-2023.

Στο ατομικό του Σαββάτου (3/12) θα αγωνιστούν οι Χριστίνα Μπορονκάι (Λύγκας Πεντέλης), Λυδία Παπαδοπούλου (Λύγκας Πεντέλης), Βασιλική Βουτσινά (Λύγκας Πεντέλης), Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα).

Οι τρεις αθλήτριες του Λύγκα Πεντέλης έχουν δηλωθεί και για το ομαδικό που θα διεξαχθεί την Κυριακή (4/12). Τις αθλήτριες θα συνοδέψουν οι προπονητές Σωτήρης Σωτήρας (Λύγκας Πεντέλης) και Δημήτρης Δημητρακόπουλος (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή τους στον αγώνα της Γερμανίας θα πραγματοποιηθεί με προσωπική κάλυψη εξόδων. Συνολικά στη διοργάνωση έχουν δηλωθεί 195 ξιφομάχοι στο ατομικό και 20 χώρες στο ομαδικό.

Η Ροδοπούλου και η Θεοδωροπούλου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 125η και στην 198η θέση της ατομικής κατάταξης νέων της FIE, ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων του 2022 στο Ντουμπάι (ΗΑΕ) είχαν τα καλύτερα πλασαρίσματα στο όπλο με την 85η και 88η θέση αντίστοιχα. Ο μεγάλος στόχος της τρέχουσας σεζόν για την κατηγορία είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πλόβντιβ (Βουλγαρία) που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-9 Απριλίου 2023.

Η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών (U20), θα είναι αυτή του Κωνσταντίνου Τερτίπη (ΑΟΞ Αιγάλεω) που θα αγωνιστεί στο πρώτο του φετινό παγκόσμιο κύπελλο, στο Λέσνο της Πολωνίας. Ο Τερτίπης βρίσκεται στην 228η θέση στην ατομική κατάταξη της FIE και επιδιώκει μία καλή εμφάνιση για να “σκαρφαλώσει” ψηλότερα. Θυμίζουμε ότι, στο ευρωπαϊκό νέων του 2022 είχε κατακτήσει την 60η θέση και στο παγκόσμιο την 150η θέση. Στον αγώνα του Σαββάτου (3/12) στην πόλη της δυτικής Πολωνίας θα έχει απέναντί του άλλους 178 ξιφομάχους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία