fbpx

Τα βλέμματα σε τέσσερα εγχώρια Κύπελλα σε Αθήνα και Κρήτη

Τα βλέμματα σε τέσσερα εγχώρια Κύπελλα σε Αθήνα και Κρήτη

Άλλο ένα διήμερο γεμάτο ξιφασκία θα έχουμε το Σαββατοκύριακο (26-27/11) με 4 εγχώρια κύπελλα στην Αθήνα και στις Μοίρες.

Το Κύπελλο Ελλάδος σπάθης Ε/Ν θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 26 Νοεμβρίου με τον ΑΟ Περσέας Αθηνών να διοργανώνει υπό την αιγίδα της ΕΟΞ το 2ο κύπελλο σπάθης της σεζόν για την κατηγορία των εφήβων και νεανίδων (U17) μετά από αυτό που είχε λάβει χώρα στις 24/9. Για τους αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο 26/11 έχουν δηλωθεί συνολικά 42 νεάνιδες και 55 έφηβοι από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων οι νικητές του πρώτου αγώνα, Συνοδινός Πασχαλιδιόγλου (ΑΟ Ασπίδα) και Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα).

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος σπάθης θα πάρουν σειρά οι βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο 2ο κύπελλο της σεζόν. Θυμίζουμε ότι από τη σεζόν 2022-23 η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ενταγμένη στο σύστημα βαθμολόγησης των σωματείων. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αγώνες μόνο στο ξίφος μονομαχίας και οι κατηγορίες που έχουν καθοριστεί είναι οι O40, O50 και O60 σε άνδρες και γυναίκες.

Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το 2ο Κύπελλο Ελλάδος ξίφους ασκήσεως στη μεγάλη κατηγορία των ανδρών και γυναικών (27/11) μετά από αυτό που έλαβε χώρα στις 25 Νοεμβρίου. Το παρών θα δώσουν ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) που ήταν οι κυπελλούχοι στο πρώτο κύπελλο της σεζόν, ενώ συνολικά θα αγωνιστούν 37 γυναίκες και 47 άνδρες.

Τέλος, η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς διοργανώνει υπό την αιγίδα της ΕΟΞ το 2ο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών και νέων γυναικών (U20) της σεζόν με ονομασία Faistos Cup, το 11ο κατά σειρά, που θα γίνει στις Μοίρες της Κρήτης. Συνολικά έχουν δηλωθεί 22 νέες και 24 νέοι, ενώ θα ακολουθήσουν και αγώνες ξίφους μονομαχίας για τη μικρότερη κατηγορία των παμπαίδων-παγκορασίδων (U13).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία