fbpx

Η ανακοίνωση της ΕΟΞ για την υπόθεση βιασμού του 21χρονου στο Ηράκλειο

Η ανακοίνωση της ΕΟΞ για την υπόθεση βιασμού του 21χρονου στο Ηράκλειο

Σε ανακοίνωσε προέβη η ΕΟΞ (Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας) σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», για τον βιασμό του 21χρονου στο Ηράκλειο της Κρήτης, από τον 36χρονο φερόμενο προπονητή ξιφασκίας.

Το δημοσίευμα

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο 21χρονος μαθητής, σύμφωνα με την καταγγελία του, μετά την προπόνηση, στις 24/10/2022 στις 18:00 το απόγευμα, φιλοξενήθηκε στο σπίτι του εκπαιδευτή του, με σκοπό να προπονηθεί νωρίς το πρωί μαζί του.

Εκεί, ο 36χρονος προέβη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος του 21χρονου, ο οποίος έντρομος έφυγε γρήγορα από το σπίτι και ειδοποίησε αμέσως την οικογένειά του.

Έπειτα από λίγες μέρες, ο νεαρός κατήγγειλε στην αστυνομία το περιστατικό και ο προπονητής συνελήφθη την Κυριακή 06/11, στις 11.30 το πρωί, στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου εργάζεται ως διανομέας. Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, πως κατά την σωματική έρευνα διαπιστώθηκε ότι έφερε πάνω του μαχαίρι 20 εκατοστών.

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παρελθόν του 36χρονου, μιας και έχει καταγγελθεί από τρίτα πρόσωπα για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Αρχικά, τον Απρίλιο του 2022, χτύπησε με ιδιαίτερο σκληρό τρόπο την σύντροφο του. Την είχε πιάσει από το σβέρκο και χτυπούσε το κεφάλι της στα πλακάκια του μπάνιου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, πήρε στα χέρια του ένα σκουπάκι και άρχισε να την χτυπά στο πρόσωπο και στον δεξί μηρό της προκαλώντας της αιμορραγία. Μετέπειτα η άτυχη γυναίκα λιποθύμησε.

Η ανακοίνωση της ΕΟΞ

«Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας θεωρεί χρέος της να διευκρινίσει τα εξής:

1. Ο καταγγελλόμενος ουδέποτε είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ουδέποτε εργάστηκε ή προπονήθηκε σε κάποιον αναγνωρισμένο σύλλογο ξιφασκίας και ουδέποτε υπήρξε αθλητής ξιφασκίας, πόσο μάλλον προπονητής. Ως εκ τούτου ουδεμία σχέση έχει με την ΕΟΞ και με τον χώρο της ξιφασκίας εν γένει.
2. Η ενασχόληση του καταγγελλόμενου αφορά στη μεσαιωνική σπαθασκία, ένα είδος οπλομαχίας το οποίο δεν αποτελεί αναγνωρισμένο άθλημα και δεν εντάσσεται στο χώρο του Ολυμπιακού αθλήματος της ξιφασκίας.
3. Η αναφορά σε «ξιφασκία» έγινε εκ παραδρομής και διορθώθηκε κατόπιν επικοινωνίας της ΕΟΞ με τον αρθρογράφο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία