fbpx

Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών στα ευρωπαϊκά κύπελλα (29-30/10)

Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών στα ευρωπαϊκά κύπελλα (29-30/10)

Εννέα Έλληνες αθλητές και αθλήτριές ξιφομάχοι θα αγωνιστούν στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας και στο Σάμπαντε της Ισπανίας το τριήμερο 28-29-30 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή (28/10) διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Κύπελλο της κατηγορίας εφήβων-νεανίδων (U20) στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας, όπου η Ελλάδα έχει παρουσία με τρεις εφήβους, τους Κωνσταντίνο Καραμπάση και Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο του ΑΟ Αρίστων Παιανίας και τον Κωνσταντίνο Ρωμανό του ΑΟΦΙΨ Ίριδα. Είναι το τρίτο φετινό κύπελλο του ευρωπαϊκού circuit της ηλικιακής κατηγορίας, συμμετέχουν 202 αθλητές και έχει τον υψηλότερο συντελεστή βαθμολόγησης (3) για την ευρωπαϊκή κατάταξη. Θυμίζουμε ότι, μέχρι στιγμής οι Καραμπάσης και Θεοδωρόπουλος βρίσκονται στο Νο18 και Νο21 της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων.

Το Σάββατο (29/10) θα αγωνιστούν οι Καραμπάσης και Θεοδωρόπουλος και στο ομαδικό τουρνουά των εφήβων με 3ο ξένο αθλητή. Σε αυτό θα συμμετέχουν, επίσης, οι Μαρία Χατζή, Νεφέλη Ροδοπούλου και Ειρήνη Καραμπίνη από την ομάδα του ΑΟΦΙΨ Ίριδα και στο ομαδικό γυναικών U23 που θα διεξαχθεί παράλληλα με το ομαδικό νεανίδων.

Την Κυριακή (30/10) θα διεξαχθεί το ατομικό τουρνουά στους άνδρες και τις γυναίκες U23 με 87 αθλητές και 61 αθλήτριες. Οι τρεις προαναφερθείσες θα αγωνιστούν στο ατομικό των γυναικών U23, ενώ στους άνδρες U23 θα αγωνιστούν οι Δημήτρης Μακρής και Κωνσταντίνος Πλιάκας, επίσης του συλλόγου ΑΟΦΙΨ Ίριδα.

Για την Καταλανική πόλη που βρίσκεται λίγο έξω από τη Βαρκελώνη θα ταξιδέψει η Σταυρίνα Γαρυφάλλου του ΑΟΞ Αιγάλεω με διπλό στόχο. Το Σάββατο (29/10) θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως γυναικών της σειράς Satellite της FIE και την επόμενη μέρα, την Κυριακή (30/10), στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην ίδια πόλη για τη μεγαλύτερη κατηγορία, αυτή των γυναικών U23. Θυμίζουμε ότι, η 16χρονη Γαρυφάλλου είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης νεανίδων με 250 βαθμούς χάρη στις εξαιρετικές της εμφανίσεις το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και τώρα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της με πιο έμπειρες αθλήτριες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία